Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fininfo

Fininfo paketi

Fininfo
Poslovni Dnevnik
26.06.2011.
u 13:18

Tvrtke 24sata i El koncept nedavno su potpisale ugovor o poslovnoj suradnji kojim je 24sata postao marketinški i komercijalni partner Fininfo portala.

El koncept, hrvatsko poduzeće specijalizirano za razvoj internetskih portala, financijske i analize kreditnih rizika, vodeći je partner u projektu Finessence iz europskog programa Eureka. Cilj projekta bio je razvoj inovativne web aplikacije www.fininfo.hr koja na jednom mjestu pruža sve relevantne informacije o financijskom stanju (poslovanju) i kreditnim rizicima hrvatskih pravnih subjekata. Portal Fininfo prilagođen je trenutnim ekonomskim uvjetima te će doprinijeti smanjenju rizika poslovanja i nelikvidnosti, kao i pokretanju novog investicijskog ciklusa hrvatskog gospodarstva.

Marija Munkačević, diplomirana ekonomistica i voditeljica financija i računovodstva u tvrtki Tim kabel d.o.o., podijelila je s portalom Poslovni.hr svoje dojmove kao korisnika Fininfo naprednog paketa. Kako je Marija Munkačević postača korisnik Fininfo naprednog paketa, pročitajte u nastavku, a cijelu ponudu pogledajte na www.poslovni.hr/fininfo!

Koji su razlozi utjecali na Vašu odluku o zasnivanju pretplate za napredni Fininfo paket?

Svi znamo važnost pravovremenih informacija u nastojanjima održavanja stabilnosti te razvoja i napretka  bilo kojeg gospodarskog subjekta.  Upravo zato je važan alat koji nam EL KONCEPT svojim portalom www.fininfo.hr pruža. Osim informacija o konkurentima, poslovnim partnerima kao i nama samima, portal daje najsvježije informacije o blokadama i predstečajnim nagodbama i upravo te informacije su od izrazite važnosti svim tvrtkama koje poput Tim Kabela d.o.o. vrše prodaju robe uz odgodu plaćanja. 

Zastoj u gospodarskom rastu, kriza i recesija pogađaju sve zemlje i sva poduzeća.  Nedvojbeno je da se problemi s nenaplaćenim potraživanjima pojavljuju s početkom krize, da najavljuju krizu i da je snažno produbljuju ako se brzo i učinkovito ne riješe. Problem nenaplaćenih potraživanja u značajnoj mjeri, a često i presudno utječe na poslovanje kako malih tako i velikih  gospodarskih subjekata. Zato je od izrazite važnosti za svaki gospodarski subjekt mogućnost prepoznavanja svakog  rizika prilikom sklapanja poslova, a samim tim i mogućnost donošenja valjanih odluka.

Pravovremena informacija je  ključ uspješne naplate potraživanja. Zbog velikog broja tvrtki i rokova vezanih uz nenaplaćena potraživanja, neočekivanih predstečajnih nagodbi i blokada, bez alata fininfo, gospodarskom subjektu bi bilo ne moguće sve navedene informacije  pratiti.

Koliko je Fininfo pomogao Vašem poslovanju?

Tim Kabel d.o.o.  godinama gradi svoj odnos kako s kupcima tako i s dobavljačima. Danas naša ponuda odražava: pouzdanost, raspoloživost proizvoda zahvaljujući velikom lageru, širok asortiman, mogućnost realizacije složenih infrastrukturalnih projekata gdje su potrebe kupaca vrlo specifične, brza isporuka i društvena odgovornost prema zaposlenicima, klijentima, poslovnim partnerima i zajednici.

Da bi ispunili tu našu misiju bilo je potrebno stalno osluškivati zahtjeve tržišta, do potrebnih informacija do pojave alata koji EL KONCEPT nudi putem portala www.fininfo.hr bilo je izrazito teško doći, danas je to sasvim druga priča i zato pozdravljamo ovaj projekt.

 Možete li istaknuti prednosti Fininfo portala?

Prednosti Finfo portala u odnosu na slične stranice:

- u praćenju značajnih promjena svih gospodarskih subjekata koji su nam zanimljivi i to  na vrlo jednostavan način. U suradnji sa tehničkom podrškom EL KONCEPTA veliki broj gospodarskih subjekata je „importiran“ u listu „mojih subjekta“ tako da odabirom „moji subjekti“  vidimo sve  bitne promjene: od promjena na trgovačkom sudu do eventualnih blokada i predstečajnih nagodbi.

- mogućnost izračuna kreditnog rizika i izloženosti gospodarskih subjekata bez angažiranja vanjskih suradnika, a na temelju financijskih izvješća objavljenih na stranicama
uz blokade praćenje svih promjena vezano uz predstečajnu nagodbu i sve navedeno na jednom mjestu.

 Biste li preporučili korištenje Fininfo portala svojim partnerima, konkurenciji, klijentima i ako biste zašto?

Naravno. Uz već navedeno bonitetno praćenje kupaca  važno je vidjeti i dobavljače, tj. koliko su oni uistinu  u mogućnosti ispuniti zadane zahtjeve.

Sve važne informacije na jednom mjestu su svakako preporuka svim našim partnerima, klijentima pa i konkurenciji.

 Mislite li da biste ostvarili jednak uspjeh (rezultat) i/ili uspjeli smanjiti rizik u Vašem poslovanju i bez pomoći Fininfo portala?

Svjesni smo da uspješnost tvrtke, mjerena kroz različite pokazatelje, ovisi o shvaćanju i zadovoljavanju potreba i očekivanja sadašnjih i potencijalnih kupaca i ostalih zainteresiranih strana.

U sklopu planiranja i provedbe procesa nadziranja, mjerenja, analiziranja i poboljšanja istaknuti su zahtjevi za mjerenjem zadovoljstva kupaca, nadzorom proizvoda i usluga, mjerenjem usklađenosti i učinkovitosti sustava upravljanja kvalitetom i mjerenjem učinkovitosti procesa.

Za sve navedeno su važne informacije čije je sad prikupljanje zahvaljujući portalu Fininfo puno jednostavnije.

Osim navedenog zahvaljujući dnevnim izvješćima o blokadama i predstečajnim nagodbama znatno je smanjen rizik.

Smatrate li da je ponuda za kombiniranu pretplata na Poslovni.hr i Fininfo portal korisna (atraktivna) za poslovne ljude i biste li i Vi razmislili o njoj?

Oba portala omogućuju praćenje  informacija različitih gospodarskih promjena i vijesti, ideja je svakako zanimljiva jer jednom pretplatom su obuhvaćena oba izvora informacija gotovo jednako važna, tako da bi svakako razmislili o njoj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije