Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autoindustrija

Fiat s novom tvornicom u Rusiji planira veliki proboj na rusko tržište

Berlusconi
AFP
13.02.2010.
u 15:30

Zajedničko ulaganje Fiata i ruskog Sollersa, vrijedno 2,4 milijarde eura, potaknulo je prijateljstvo dvojice premijera i prijatelja Silvija Berlusconija i Vladimira Putina.

Fiat koji kod kuće baš i nije sretne ruke bez državnih potica ove godine će smanjiti proizvodnju osobnih automobila za 350.000. No, stoga je  s velikim nadama krenuo u osvajanje  ruskog tržišta.

Naime, 2,4 milijarde eura vrijedi zajedničko ulaganje Fiata i ruskog Sollersa, a potaknula ga je vlada Silvija Berlusconija i njegovo prijateljstvo s ruskim premijerom Vladimirom Putinom. Za dvije godine, navodno će proizvesti 300.000 osobnih i terenskih vozila, a 2016. godine će već imati pola milijuna proizvedenih vozila. Fiat-Chrysler namejrava postati ozbiljan konkurent prvom ruskom proizvođaču Autovazu koji je povezan s francuskim Renaultom.

Ruska tvrtka Sollers sada već sastavlja talijanske automobile, no za sada tek modele Ducato, Albea i Doblo, a u novoj tvornici koja će nastati rusko-talijanskim ulaganjem, Rusi će pridonositi polovici dijelova za dosadašnje nove modele koji će prema uvjerenju prvog čovjeka Fiata Sergia Marchionnea biti vrlo uspješni na tržištu.

Na novu Fiatovu ženidbu ovaj put s Rusijom u Italiji gledaju posebno skeptično jer smatrajuda se radi samo o preseljenju proizvodnje u kojem će talijanski radnici ostati bez posla.

Komentara 1

UK
Ugo Kajvez
20:01 13.02.2010.

Viva duce ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije