Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moja poduzetna Hrvatska

Festival poduzetništva ove subote u Zadru

Moja poduzetna Hrvatska
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
07.10.2016.
u 08:00

Festival poduzetništva, obrta i OPG-ova pod nazivom Moja poduzetna Hrvatska zajednički je projekt Poslovnog dnevnika, Večernjeg lista i 24sata u sklopu kojega će se ove godine u čak petnaest hrvatskih gradova organizirati prodajne manifestacije, predstaviti stari zanati te organizirati edukativne radionice. Manjkati neće ni gastro užitaka, za što će biti zadužene brojne degustacije i kulinarske radionice, dok je cilj svih sudionika i organizatora upravo popularizacija i promocija poduzetništva i obrta.

Moja poduzetna Hrvatska startala je Festivalom u Dubrovniku, nakon čega su uslijedili Šibenik, Zelina, Poreč, Trilj, Daruvar, Ivanec, Supetar, Labin, Vinkovci i Krapina, a u subotu 8. listopada Festival će biti upriličen i u Zadru. Svoja znanja, vještine i umijeća nakon otvorenja zadarske verzije Festivala, zakazanog za 11 sati, pokazat će preko 20 izlagača. Surađujući s malim i srednjim poduzetnicima, OPG-ovcima i obrtnicima u sklopu Festivala saznali smo koji su njihovi najveći problemi, na što su ponosni te kako se bore s uvjetima na tržištu, ali i na njihovom primjeru naučili da se uz ljubav prema svom poslu te uz uloženi trud na kraju uvijek može uspjeti. Stoga je Festival poduzetništva, obrta i OPG-ova Moja poduzetna Hrvatska s vremenom postao mjestom razmjene iskustava, savjeta i susreta poduzetnika i njihovih kupaca iz svih dijelova svijeta, kao i prilika da njihove pozitivne priče putem naše medijske platforme dopru do šire javnosti.

Kao i do sada, i ovog će se puta za ukusnu zakusku pobrinuti Majstor kuhar, na čelu s poznatim hrvatskim gastrochefom Brankom Ognjenovićem, koji će na zadarskom Trgu Petra Zoranića pripremiti više od 500 porcija šporkih makarona. Ognjenović se Festivalu pridružio jer kroz svoje radionice želi prenijeti ljubav i iskustvo prema hrani, širu publiku upoznati s različitošću okusa, starim tradicijama te hrvatskom gastrokulturom. Festival ovoga puta ima i humanitarnu svrhu, pa će se dio skuhanih procija donirati korisnicima doma za odrasle osobe Sv. Frane.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije