Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uspjeh

Farmeron, hrvatski IT startup ima klijente u 14 država svijeta

'29.02.2012., Zagreb - Matija Kopic predavac na Startup srijedi, mjesecnom neformalnom druzenju poduzetnika, ulagaca i savjetnika. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
'Slavko Midzor/PIXSELL'
02.03.2012.
u 20:00

Matija Kopić osnovao je tvrtku u Hrvatskoj prije godinu i pol, a zapošljava pet ljudi. Tim će se uskoro proširiti za još dva člana

Moj je savjet "startup" tvrtkama da svoje ideje počnu realizirati što prije, još danas. Tako kaže Matija Kopić, utemeljitelj i direktor osječkog Farmerona, najpoznatijega hrvatskog IT "startupa". Kopić je u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) na neformalnom druženju poduzetnika, ulagača i savjetnika pod nazivom "Startup srijeda" predstavio poslovanje svoje tvrtke te govorio o iskustvima u pokretanju posla.

Farmeron stoji iza istoimene aplikacije koja farmerima pomaže u izračunu isplativosti uzgoja stoke. Tvrtka danas ima 368 klijenata iz 14 zemalja svijeta, a aplikacijom se koristi i osam velikih poljoprivrednih tvrtki iz Hrvatske, no Kopić nije želio otkriti o kojima je konkretno riječ. Kao glavni fokus poslovanja Kopić ističe SAD gdje Fameron ima podružnicu i najviše klijenata.

– Najveće zanimanje za naše proizvode pokazali su proizvođači u SAD-u. Bilo nam je iznimno korisno što smo krajem rujna 2011. otišli u poduzetnički inkubator naših tamošnjih investitora – kaže Kopić. Njegova tvrtka nije željela postati dio velikoga poslovnog sustava pa se opredijelila za samostalno poduzetničko djelovanje.

Kaže da je ključno angažirati kreativne i stručne ljude jer se samo tako mogu iskoristi šanse koje nudi internetska revolucija te postaviti učinkovit timski rad. Napominje da u odabiru investitora treba biti oprezan. Njegova je tvrtka privukla 200.000 dolara investicija putem nekoliko investitora. Također navodi da je bitno otvoriti profil AngelList, koji spaja poduzetnike i mentore.

Farmeron je osnovan u Hrvatskoj prije godinu i pol, a zapošljava pet ljudi, tim koji će se uskoro proširiti za još dva člana. Kopić je tvrtku pokrenuo s dugogodišnjim prijateljem i kolegom s kojim je od početka radio na programiranju rješenja. Za poljoprivrednu informatiku počeo se zanimati još za studija informatike. Razvojne djelatnosti tvrtka planira zadržati u Hrvatskoj. Kopić ističe da je Farmeron usmjeren na velike proizvođače koji imaju interesa i novca za unapređivanje poslovanja pomoću softverskih rješenja, a s obzirom na to da proizvođači hrane sve više rabe internet u poslovanju, sve je i veći pritisak da budu produktivniji.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar bok
bok
14:15 03.03.2012.

...to se trazi! Covjek je shvatio i primio se posla! Bravo!!! i zelim puno uspjeha

OP
opcija
09:20 04.03.2012.

Sretno dečki!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije