Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za dublji džep

Falkensteinerova Punta Skala konačno krenula u prodaju

falkensteiner
Arhiva Vl-a
07.09.2010.
u 17:38

Apartmani se nude prema konceptu prodaje “easy entrance”, uz uplatu udjela od 50.000 eura, što je, tvrdi se, posebnost samo na hrvatskome tržištu.

Falkensteiner Hotels& Residences jučer su predstavili inovativni koncept prodaje nekretnina u Punti Skala kod Zadra, tzv. premium living, koji je slikovito opisan kao godišnji odmor u luksuznom apartmanu koji nikada ne prestaje. Ekskluzivni apartmani Senia prodavat će se, naime, potpuno opremljeni i njihovi će se vlasnici moći koristiti svim resursima hotela Falkensteiner u blizini, wellnessom, vrhunskom gastronomskom ponudom, privatnim menadžerom, recepcijom, uslugom za čuvanje djece... objasnio je direktor razvoja grupacije Dietmar Reindl.

Kupnjom apartmana, koji stoje od 2700 do 5000 eura po kvadratu, ne kupuje se samo nekretnina, već ju je moguće i iznajmljivati. Apartmani se nude prema konceptu prodaje “easy entrance”, uz uplatu udjela od 50.000 eura, što je, tvrdi se, posebnost samo na hrvatskome tržištu.

Kupci se tako mogu godinu dana koristiti apartmanom i isprobati ga prije nego što se definitivno odluče na kupnju i uplate razliku, koja varira u odnosu na veličinu i karakteristike određenog apartmana, a u planu je i kreditna linija banaka, s kojima se trenutačno pregovara o najboljim uvjetima za kupce, kazao je Dubravko Ranilović, direktor Kastel nekretnina, koje će apartmane plasirati na domaće tržište. Prodaja 160 apartmana već je počela u inozemstvu. Najskuplji, površine 135 kvadrata, stoji 650 tisuća eura, a među 20-ak kupaca zasad je samo jedan Hrvat. Cijeli projekt Punta Skala stajao je oko 170 mil. eura, a sami apartmani 55 milijuna. 

S obzirom na to da su počeli oglašavati prodaju, izgleda da su svi problemi oko realizacije te greenfield investicije sada iza grupacije Falkensteiner. Godinu i pol ranije tvrtka je, prema pisanju DPA, kritizirala pravne začkoljice i namještaljke u Hrvatskoj zbog kojih su de facto dva puta morali platiti zemljište. Za 30 hektara je, tvrdilo se, plaćeno 25 milijuna eura, a navodno je i pravo građenja naknadno mijenjano, na štetu investitora. Bilo je i problema s etažiranjem, tako da se tada špekuliralo kako se Punta Skala neće isplatiti ni nakon 50 godina.

Komentara 2

KU
kumajela
18:23 07.09.2010.

Miriše mi na neku novu masnu prijevaru. Sve je tako krasno ucelofanjeno; pravi proizvod za nas naivne Hrvate.

Avatar sebastian
sebastian
21:01 09.09.2010.

Najskuplji, površine 135 kvadrata, stoji 650 tisuća eura, a među 20-ak kupaca zasad je samo jedan Hrvat... i taj ce ostati jedini, i oni kuhaju samo sa vodom a za te cijene nece nikada prodati, proslo je to vrijeme da se mogu cijene praviti kako hoce, za taj novac 650 tisuca Eura dobije se u Spaniji vila sa 7 soba, 3500-4000 m/2 okucnice, parka, maslina, naranci, luksuzno uredeno, a ne neki apartman kao celija u bloku....ja neznam, svi imaju fantazije, dok ne puknu....!!!! ali to ce brzo doci...nije to samo oglasavati mukte i cekati....to je HR sistem prodaje nekretnine...zasto bi onda ljudi oglasavali i placali jeden oglas stoji 1500- 2500 Kuna...!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije