Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rupe u zakonu

Facebook u Velikoj Britaniji lani platio samo 238 tisuća funti poreza

'Facebook CEO Mark Zuckerberg looks on before a meeting with Russian Prime Minister Dmitry Medvedev at the Gorki residence outside Moscow, October 1, 2012.  REUTERS/Alexander Zemlianichenko/Pool (RUSS
Reuters/PIXSELL
12.10.2012.
u 17:29

Britanski Facebook 2011. je godine uprihodio 20,4 milijuna funti uz gubitak od 14 milijuna

Mark Zuckerberg uspio je pronaći veliku rupu u zakonu - njegov Facebook, tvrtka koja vrijedi milijarde dolara, u Velikoj je Britaniji lani platio samo 238,317 funti poreza, piše Sun. Britanski Facebook 2011. je godine uprihodio 20,4 milijuna funti uz gubitak od 14 milijuna. No, stručnjaci tvrde da se prihodi samo čine malima jer je Facebook prodaju preusmjerio u Irsku, koja je poznata po malim porezima za tvrtke. Prema procjenama stručnjaka, Facebook je trebao platiti 175 milijuna funti.

Laburistički parlamentarac John Mann rekao je da je Facebook "neiskren i nemoralan" jer se koristi internetskom infrastrukturom u koju je država jako mnogo uložila. Porezni stručnjak Richard Murphy dodaje kako porezna uprava dopušta tvrtkama poput Facebooka da nekažnjeno koriste rupe u zakonu.

U Facebooku, koji u Velikoj Britaniji ima 90 zaposlenika, jučer su demantirali da imaju središte u Dublinu kako bi izbjegli plaćanje poreza, no priznali su da podaci o prihodima ne pokazuju njihov poslovni uspjeh.

Komentara 2

DA
danijeluskoci
20:14 12.10.2012.

a ja mislio da je to naš "izum"

OB
-obrisani-
21:02 13.10.2012.

kaj je ovo:::::::::: uprihodio velicanstvenih 20 milijuna$ prihoda??????????? kaj je to "uprihodio"????? i od kud da platipo "nekima" 175 milijuna$ ak je zaradio 20??????????? za sve hrvatske specijaliste koji se znoidu: saki onaj kaj hoce prijaviti smjestaj u londonu a bavi se biznisom bio on miljarder ili miljunas placa pausalno cc 36.000$-amen

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije