Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PRIJELAZ

Evo zašto Dodik ne želi spor s Hrvatskom oko Pelješkog mosta

Simulaciju i vizualizacija buduće trase i mosta preko rijeke Save, kod Gradiške
Foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture
1/35
17.07.2019.
u 12:56

Osim mosta, za Dodika je važno da Hrvatska izgradi i pristupne ceste novom mostu od cestarinskog prolaza Okučani.

Milorad Dodik glasao je na Predsjedništvu BiH protiv podizanja tužbe protiv Hrvatske zbog gradnje Pelješkog mosta, uz objašnjenje da je  to vitalni nacionalni interes srpskog naroda BiH.

Dodiku naime nije nimalo u interesu da zahladi odnose s RH zbog jednog drugog mosta i to na rijeci Savi. Hrvatska i BiH zajedno su krenuli u projekt mosta Gradiška, a jučer je i potpisan ugovor s izvođačima radova za gradnju. Ugovor je vrijedan 19,5 milijuna eura, a gradnju mosta zajednički financiraju RH i BiH.

Most je jako važan za Dodika i Republiku Srpsku jer se nastavlja na autocestu Banja Luka – Gradiška i bit će nova veza  tog dijela BiH s Europskom unijom. Postojeći most preko Save, kao i sam granični prijelaz, u samom je centru Gradiške i ondje nastaju velike prometne gužve. 

Osim mosta, za Dodika je važno da Hrvatska izgradi i pristupne ceste novom mostu od cestarinskog prolaza Okučani.

A radi se o 9,5 kilometara četverotračne prometnice, procijenjene vrijednosti radova 410 milijuna kuna. Hrvatska bi na toj dionici trebala izgraditi i novi granični prijelaz. Natječaj za gradnju tih pristupnih cesta Hrvatske ceste će objaviti tijekom ove godine. Stoga je posve jasno zašto Dodik ne želi spor s Hrvatskom oko Pelješkog mosta.

Simulaciju i vizualizacija buduće trase i mosta preko rijeke Save, kod Gradiške Simulaciju i vizualizacija buduće trase i mosta preko rijeke Save, kod Gradiške
1/35

Komentara 129

Avatar southman
southman
13:14 17.07.2019.

A kojim putem će Bakir i Željkec u EU ?? Preko Istambula možda !?

LO
login
13:53 17.07.2019.

Nisam neki ljubitelj Dodika, ali covjek je jasno obrazlozio svoju odluku(spomenuo upravo ovaj most) i ne sjecam se da je na popisu razloga bilo "jer vas jako volim". VL ne vidim gdje je ovdje skrivena "prica". I zasto se ne pita nitko zasto uporno podrzavamo politicare i politku koja samo gleda kako napravit problem Hrvatima i u BiH i u HR. Mi smo i/ili glupi i/ili mazohisti.

DU
Deleted user
13:21 17.07.2019.

Iako su nam Srbi napravili zla ali bolje sa Srbima nego sa Muslimanima.Samo pogledajte šta su npravili Hrvatima u BiH isto bi bilo i u Hrvatskon samo da im se pruži prilika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije