Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGROMNA POTRAŽNJA

Evo koliko iznosi dobit u pandemiji najvećeg svjetskog proizvođača rukavica

FILE PHOTO: A worker works at a production line in Top Glove factory in Shah Alam
Foto: LIM HUEY TENG/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/4
09.03.2021.
u 18:32

Procjenjuju da će globalna potražnja za rukavicama nakon pandemije vjerojatno rasti 15 posto godišnje

Vodeći proizvođač medicinskih rukavica u svijetu Top Glove izvijestio je u utorak o rekordnoj dobiti u drugom fiskalnom tromjesečju zahvaljujući snažnoj potražnji za zaštitnom opremom u pandemiji koronavirusa.

U tromjesečnom razdoblju zaključno s veljačom neto dobit veća je gotovo 25 puta nego u istom razdoblju godine ranije, poskočivši na 2,87 milijardi ringgita (695,93 milijuna dolara), objavila je malezijska tvrtka u burzovnom podnesku.

Prihodi su joj više nego učetverostručeni, na 5,37 milijardi ringgita.

U Top Gloveu rezultate pripisuju snažnoj potražnji u vrijeme pandemije koronavirusa, poboljšanoj učinkovitosti proizvodnje i višim prosječnim cijenama.

Napominju i da im je dobit u prvoj polovini tekuće financijske godine koja završava u kolovozu premašila ukupnu dobit u proteklih 20 godina.

Procjenjuju da će globalna potražnja za rukavicama nakon pandemije vjerojatno rasti 15 posto godišnje, u usporedbi s 10 posto godišnje u razdoblju prije pojave koronavirusa.

"Iako će se potražnja nakon pandemije vjerojatno stabilizirati, skupina očekuje da se neće vratiti na pretpandemijsku razinu zbog pojačane svijesti o nužnoj higijeni, kao i neizvjesnosti oko suzbijanja pandemije COVID-a 19", priopćili su iz tvrtke.

Sumnja u prisilni rad

Kompanija je u međuvremenu angažirala savjetodavnu tvrtku radi analize poslovne prakse i poštivanja ljudskih prava nakon što je američka uprava prošle godine zabranila uvoz proizvoda njihove dvije podružnice zbog sumnje na prisilni rad.

„Mišljenje neovisnog konzultanta od siječnja 2021. bilo je da unutar skupine nema sustavnog prisilnog rada", rekao je u utorak izvršni direktor Top Glovea Lim Cheong Guan.

Impactt je priopćio da ih je Top Glove angažirao da provode kvartalne provjere tijekom godinu dana do kolovoza 2021.

„Uzimajući u obzir trenutne aktivnosti skupine, ti nalazi ne predstavljaju sustavni prisilni rad“, priopćio je.

Konzultant je riječima izvršnog direktora Top Glovea potvrdio i da je kompanija provela u djelo planirane korekcijske mjere koje je izložila SAD-u radi analize i odobrenja.

 

Holding i Gradska groblja kažnjeni s ukupno 30.000 kuna zbog Bandićevog sprovoda

Komentara 1

DU
Deleted user
22:30 09.03.2021.

dajte nam recite koliko zarađuju farmaceutske kuće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije