Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Transparentnost

Europski parlament traži jasno označavanje podrijetla proizvoda

eu parlament
Arhiva VL
19.05.2010.
u 07:10

Time žele omogućiti potrošačima jasan uvid u podrijetlo sve odjeće koja se prodaje u Europskoj uniji.

Zastupnici Europskog parlamenta u Strasbourgu zatražili su trasparentno označavanje države proizvodnje u kojoj je pojedini odjevni predmet napravljen. Time žele omogućiti potrošačima jasan uvid u podrijetlo sve odjeće koja se prodaje u Europskoj uniji.

Europski parlament smatra kako će se na taj način razjasniti koji proizvodi dolaze iz zemalja s niskom cijenom radne snage, a podržali su i zahtjev Europske komisije da se kao obveza uvede etiketa "made in", te zabrane nejasne etikete koje navode na zaključak da su, primjerice, majice iz Kine proizvedene u EU.

Prijedlog EP-a mora još usvojiti Vijeće u kojem već nekoliko godina stoji, zbog nejedinstva članica, blokiran tekst prijedloga regulacije koji se odnosi na sve proizvode koji se uvoze u Europu, a ne samo na tekstil.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije