Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje integriteta

Etično posluje tek 25 posto kompanija u Hrvatskoj

Ilustracija
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
25.05.2018.
u 08:20

Od 39 tvrtki u fazi zrelosti 13 ih ispunjava kriterije integriteta i uglavnom su to multinacionalne kompanije

Da tek jedna četvrtina kompanija u Hrvatskoj posluje etično pokazalo je istraživanje koje je za potrebe svog doktorata provela Silvija Vig, direktorica tvrtke Codupo, a predstavila ga je na jučerašnjoj konferenciji “Implementacija programa usklađenosti i integriteta u poslovanje poduzeća”.

Uzorak od 159 poduzeća pokazao je da kriterije etičkog vodstva, organizacijske kulture i klime koriste rijetki, iako su presudni kako bi tvrtke iz faze rasta prešle u fazu zrelosti i stabilnog poslovanja. S obzirom na to da se pojam često miješa s društvenom odgovornošću, na konferenciji je precizirano da se kao sinonim poslovne etike koristi pojam integriteta.

Od 39 tvrtki u istraživanju koje su se pozicionirale u fazi zrelosti, pokazalo se da ih svega 13 (33 posto) ispunjava sve kriterije programa usklađenosti i etike, a uglavnom su posrijedi multinacionalne kompanije.

Što će se promijeniti uvođenjem eura i hoće li sve poskupjeti:

Ilustracija
1/10
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije