Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Erste ima super novu aplikaciju, brojni poznati već su je skinuli

KEKS Pay
Foto: Promo
1/2
17.12.2018.
u 15:36

Primarni je cilj aplikacije olakšavanje svakodnevnih situacija, kao što su, primjerice, slanje novca na račun prijatelja i obitelji ili grupno prikupljanje novca za poklone i putovanja te razračunavanje oko računa u restoranu i kafiću.

Nova, iznimno zanimljiva aplikacija KEKS Pay upravo je lansirana. Ova aplikacija, koju je kreirao Erste DTT tim, interni startup Erste banke, inovacija je koja omogućava brzo i sigurno slanje i primanje novca, i to prvi put bez ikakvih naknada. Radi se o prvom bankarskom rješenju na hrvatskom tržištu koje je namijenjeno svim korisnicima bez obzira na to u kojoj banci imaju otvoren račun.

Primarni je cilj aplikacije olakšavanje svakodnevnih situacija, kao što su, primjerice, slanje novca na račun prijatelja i obitelji ili grupno prikupljanje novca za poklone i putovanja te razračunavanje oko računa u restoranu i kafiću.

Posebno se ističe zbog svoje jednostavnosti. Aplikacija je potpuno besplatna, od korisnika se traži da samo jednom upiše vlastiti IBAN, a tuđe brojeve računa nije potrebno upisivati. Aplikacija funkcionira za sve banke, pa je potpuno nebitno u kojoj banci račun ima primatelj, a u kojoj pošiljatelj novca. Na transakcije se ne uzima nikakva provizija. KEKS Pay za Android dostupan je u Google Play trgovini, a inačica za iOS u iTunes App Storeu.

Foto: Promo

Aplikaciju su na njezinu predstavljanju među prvima isprobali i mnogi oznati. Lana Klingor Mihić odmah je primijetila da će joj KEKS Pay biti koristan u organiziranju večera koje jednom tjedno priprema za prijatelje. “KEKS Pay je sjajna stvar. Otkad živim kao kuharica i to mi je i službeno izvor prihoda, prijatelji me rijetko pozivaju u goste, jer svi se okupljaju kod mene jednom tjedno. Sada napokon imam odgovor na vječno pitanje treba li što donijeti. Ovako ću im na zajedničkom chatu moći najaviti meni, reći koliki je budžet i podijeliti troškove”, kaže Lana Klingor Mihić.

Dejan Donev, voditelj tima koji je kreirao aplikaciju, kaže da u svijetu postoje slične aplikacije, ali da niti jedna druga nije obuhvatila segment grupnih transakcija. “Drugačijima nas čini ta jednostavnost, nekonvencionalni pristup te mogućnost dijeljenja slika i GIF-ova unutar aplikacije”, rekao je Donev.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije