Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prepoznali ih arapi

Emiratski i bliskoistočni potrošači bi i hrvatska goveda i ovce

Govedo
Pixsell
27.11.2013.
u 17:51

Ministarstvo poljoprivrede s predstavnicima tvrtke iz UAE-a o početku izvoza goveda i ovaca na tamošnja tržišta. Dugoročan je plan izvesti oko 150.000 goveda i 400.000 ovaca

Goveda iz Hrvatske uskoro će put Bliskog istoka, poruka je sa sastanka Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane i delegacije Ujedinjenih Arapskih Emirata i bliskoistočnih zemalja, održanog u Ministarstvu poljoprivrede.

Emiratski delegati zanimaju se, naime, za uvoz živih goveda i ovaca, kao i njihova mesa iz Hrvatske, a naša im je strana izrazila spremnost izvesti, dugoročno, oko 150.000 goveda i 400.000 ovaca. No, za to je potrebno uskladiti, rečeno je na sastanku, veterinarsko-zdravstvene uvjete nužne za uspostavu takve trgovine, a hrvatska se strana obvezala i podržati naše izvoznike koji bi radili s Arapima.

Uime Ministarstva poljoprivrede na sastanku je bila pomoćnica ministra dr.sc. Mirjana Mataušić-Pišl, a uime Azijata predstavnici tvrtke IFC - Trading - Ali AlKhatib i  Fadi Salfiti,  te njihov  predstavnici u RH Romeo Radić ispred INTER DELTA Zagreb, te Hammad Ahel i dr.mr.sci. M. Zaky Ahel, godinama lobisti i promotori hvatskih interesa u arapskom svijetu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije