Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Emirates spreman za prijevoz putnika i doček turista u Dubaiju

Emirates
Foto: PR FOTO
25.06.2020.
u 12:23

Dubai će od 7. srpnja biti otvoren za posjetitelje koji dolaze iz poslovnih razloga kao i za turiste koji se žele odmoriti i zabaviti, ali uz pažljivo određene mjere koje osiguravaju zdravlje i sigurnost putnika i lokalne zajednice

Najveći međunarodni zrakoplovni prijevoznik Emirates pozdravio je uvođenje novih protokola u putničkom zračnom prijevozu uvedenih kako bi građanima, stanovnicima i turistima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima omogućili međunarodna putovanja. Dubai će tako od 7. srpnja biti otvoren za posjetitelje koji dolaze iz poslovnih razloga kao i za turiste koji se žele odmoriti i zabaviti, ali uz pažljivo određene mjere koje osiguravaju zdravlje i sigurnost putnika i lokalne zajednice.

Protokoli za putovanje u Dubai i iz njega uvedeni su pod direktivom podpredsjednika i premijera UAE te vladara Dubaija, NJ. V. Mohammeda bin Rashida Al Maktouma, kao i kraljevskog princa Dubaija i predsjedatelja izvršnog vijeća, NJ. V. Šeika Hamdana bin Mohammeda bin Rashida Al Maktouma te Vrhovnog vijeća za Krizno upravljanje koje vodi NJ. V. Šeik Mansour bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

NJ. V. Šeik Ahmed bin Saeed Al Maktoum, izvršni direktor i predsjednik Emiratesa rekao je: „Zahvaljujem NJ. V. Mohammedu bin Rashidu i NJ. V. Šeiku Hamdanu bin Mohammedu na donošenju direktiva za ponovno otvaranje zračnog prometa prema Dubaiju kojim pokazuju svoju viziju tog grada kao vodeće destinacije u sektorima poslovanja i turizma. Ovo je također snažna potvrda da je Dubai spreman za nastavak zrakoplovnih i gospodarskih aktivnosti nakon pomnog planiranja i priprema. Uvjereni smo da nam sveobuhvatne mjere koje se provode u zraku, na tlu te u cijelom našem gradu omogućavaju ublažavanje rizika od širenja zaraze i učinkovito upravljanje svim vrstama izazova. Vjerujemo da gradovi širom svijeta provode redovite preglede i da će uskoro početi slijediti primjere ažuriranja zahtjeva za prelazak međunarodnih granica. Proteklih je tjedana Emirates postupno nadopunjavao mrežu usluga koje nudi prema brojnim destinacijama, omogućujući putovanje kroz Dubai te istovremeno služeći globalnoj teretnoj potražnji. Nastavljamo blisko surađivati sa svim dionicima i međunarodnim organizacijama kako bismo osigurali najvišu razinu zdravlja i sigurnosti za našu posadu, putnike te zajednicu. Trenutno Emirates povezuje Dubai s 40 gradova, a s najnovijim direktivama imamo priliku proširiti našu mrežu i ponuditi dodatne destinacije koje ćemo predstaviti u narednim danima. Raduje nas pružanje usluga i izražavanje dobrodošlice našim putnicima te mogućnost povezivanja mnogih gradova s našim čvorištem u Dubaiju. Sljedećih će nekoliko tjedana biti izazovno za cjelokupnu zrakoplovnu industriju, no Emirates u proteklih par tjedana bilježi trend porasta prometa širom mreže te smo ponovno spremni za prijem putnika.“

Uz to, Emirates je početkom tjedna predstavio videospot kojim svijetu pokazuje da je Dubai otvoren i spreman za doček međunarodnih putnika koji je moguće pogledati ovdje.

Zdravlje i sigurnost na prvom su mjestu: Emirates je implementirao sveobuhvatan skup mjera koje na svakom koraku prate putnike kako bi osigurali njihovu sigurnost, ali i sigurnost svojih zaposlenika kako na tlu tako i u zraku što uključuje i podjelu besplatnih higijenskih setova koji sadrže maske, rukavice i dezinfekcijska sredstva ruku svim putnicima. Više informacija o mjerama i uslugama dostupnim na svakom letu potražite na: www.emirates.com/yoursafety

Ograničenja putovanja: Putnike se podsjeća da ograničenja u putovanju ostaju na snazi, a pristup letovima bit će im odobren jedino ako zadovoljavaju uvjete za ulazak u odredišne zemlje. Posjetitelji bi tijekom boravka u Dubaiju trebali posjedovati međunarodnu policu zdravstvenog osiguranja koja pokriva bolest Covid-19. Više informacija o zahtjevima za ulazak u Dubai za međunarodne posjetitelje možete pronaći ovdje.

Građani i stanovnici UAE-a: Stanovnici koji se vraćaju u Dubai mogu provjeriti najnovije mjere na: www.emirates.com/returntoDubai

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije