Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Deloittovih 50 najbrže rastućih

Electrocoin je najbrže rastuća hrvatska tvrtka

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
22.11.2020.
u 23:23

Zvijezde pozitivnog utjecaja tri su tvrtke - Rimac automobili, Infinum i Infobip

Na ovogodišnjem Deloitteovu natječaju rastućih tehnoloških tvrtki srednje Europe iz Hrvatske se plasiralo ukupno šest tvrtki, od kojih njih pet u glavnoj kategoriji 50 najbrže rastućih. A to su Electrocoin na 6. mjestu s rastom od 2617 posto, Bazzar.hr na 36. mjestu (695%), AGRIVI na 39. mjestu (640%), Include na 44. mjestu (549%) te ECO MOBILE na 47. mjestu (530%). Vrednuje se prosječna stopa rasta u četverogodišnjem razdoblju, odnosno od 2016. do 2019. godine.

U kategoriji Zvijezde u usponu, koja rangira 'mlade' tvrtke, Speck se plasirala na 3. mjesto s rastom od 1076 posto. U posebnoj kategoriji Zvijezde pozitivnog utjecaja, koja je pokrenuta ove godine, predstavljene su tri hrvatske tvrtke, Rimac automobili, Infinum i Infobip, izvijestili su iz Deloitta.

Debitant koji ide warp brzinom

Electrocoin je debitant na natječaju, a glavna djelatnost im je posredovanje u trgovanju kriptovalutama i procesiranje kriptouplata. Na 36. mjestu slijedi ih prošlogodišnja najbolje plasirana tvrtka iz Hrvatske, potrošačka platforma za online kupnju Bazzar.hr s rastom od 695 posto. Prošlogodišnji 50. plasirani AGRIVI, tvrtka koja je razvila sustav za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom, ove godine je ostvario znatan napredak plasmanom na 39. mjesto sa svojih 640 posto rasta. Pobjednik kategorije Zvijezda u usponu 2018., solinska tvrtka Include, ove se godine plasirala na 44. mjesto u glavnoj kategoriji s rastom od 549%. Include se bavi razvojem i proizvodnjom urbane ulične opreme namijenjene pametnim gradovima i proizvodnjom već poznatih solarnih klupa. Peta hrvatska tvrtka na glavnoj listi je debitant po ostvarenom plasmanu, ECO MOBILE na 47. mjestu s rastom od 530 posto. Radi se o zagrebačkoj tvrtki specijaliziranoj za razvoj, proizvodnju i implementaciju naprednih informacijsko-komunikacijskih rješenja za potporu procesima u gospodarenju otpadom. Ponovo imamo jednu tvrtku visoko plasiranu u kategoriji Zvijezda u usponu, na treće mjesto s 1076 posto rasta plasirao se Speck, tvrtka koja se bavi dizajnom i razvojem vrhunskih softvera i inovativnih aplikacija za globalne klijente.

- Electrocoin d.o.o. je osnovan iz hobija kako bismo isprobali nešto novo i kako bismo vidjeli možemo li se zabaviti inovacijama u potpuno novoj industriji kriptovaluta. Pokazalo se da možemo, ne samo inovirati već i ostvarivati profit, rasti warp brzinom, pogurati kripto u mainstream te započeti revoluciju u industriji plaćanja. I dalje se uspijevamo zabavljati usrećujući naše kupce. Fantastično, zar ne? - kazao je Nikola Škorić, CEO.

Speck zvijezda u usponu

- Pokrenuo sam Speck s vizijom da stvorim jedinstvenu platformu znanja i stručnosti na kojoj svaki član tima može učiti, rasti i profesionalno napredovati. Nakon tri godine rada u timu od više od 40 stručnjaka i stvaranja rješenja za globalne klijente svjetskog utjecaja na Fintech, EdTech i MarTech, ponosan sam što mogu reći da timski rad uistinu čini san! - kazao je Tomislav Tenodi, CEO i suosnivač. Na ovogodišnjoj se ljestvici pedeset najbrže rastućih tvrtki nalaze tvrtke iz devet zemalja srednje Europe: 21 iz Češke, 15 iz Poljske, pet iz Hrvatske, tri iz Bugarske, dvije iz Slovačke i po jedna iz Estonije, Kosova, Letonije i Litve. Pobijedio je poljski Packhelp s prosječnom stopom rasta od 9.077%. Packhelp je razvio rješenje koje tvrtkama svih veličina omogućuje pristup prilagođenoj personaliziranoj ambalaži s minimalnim utjecajem na okoliš."

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije