Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA PODUZETNIKE

EK otvorio natječaj vrijedan 
67 milijuna eura

'110303 ivan bujas dal  energija vjetar vjetrenjace kakve bi trebale biti na brdu trtar i olice / /'
'Photoshop'
28.12.2011.
u 08:00

Projekti u sklopu programa inteligentne energije traju tri godine i moraju uključiti najmanje tri zemlje članice programa iz Europske unije

Europska komisija otvorila je natječaj za dodjelu nepovratnih sredstava poduzetnicima vrijedan 67 milijuna eura u sklopu programa Inteligentna energija u Europi (IEE 2012), priopćio je Savez za energetiku Zagreba, na čijim je internetskim stranicama i hrvatska verzija javnog natječaja.

Inteligentna energija u Europi program je ustanovljen radi razvoja netehnoloških akcija na području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije. Osnovni mu je cilj podržati održivi rast u energetici, osiguravanje stalne opskrbe energijom, postizanje konkurentnosti energetskog sektora EU i bolju zaštitu okoliša. Ovaj program čini jednu od komponenti Okvirnog programa za konkurentnost i inovacije, a provodi ga Izvršna agencija za konkurentnost i inovacije, uz suradnju i nadzor Opće uprave za promet i energetiku. Ukupan proračun ovog natječaja iznosi oko 67 milijuna eura. Moći će se sufinancirati maksimalno 75% ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Projekti mogu trajati do tri godine te moraju uključivati najmanje tri partnerske organizacije iz tri različite zemlje članice programa (EU 27, Island, Norveška, Hrvatska, Lihtenštajn, Makedonija)

Komentara 5

VI
Vito
08:15 28.12.2011.

Europska komisija otvorila je natječaj za dodjelu nepovratnih sredstava poduzetnicima Zanimljivo, no nigdje ne vidim datum početka natječaja i koliko duo taj natječaj traje... Zašto to pitam? Zatošto je poznato kao naša birokracja objavljuje natječaje u pravilu kad su većveć rokovi pri kraju, ako ne već i zaključeni... ako je to tek početak onda će biti zanimljivo napisati \"program\" primjeren EK koja \"cijepidlači\", a poznato je da naši \"stručnjaci\" praktički nemaju pojma ili pišu toliko dugo da rokovi prođu, a \"program\" nije napisan... Po principu - lako ćemo, ima vremena... Tako smo ispustili milijarde kuna, a iskoritili tek 15-ak posto ponuđenih nepovratnih \"sredstava\"...

DR
drug
11:49 28.12.2011.

Inteligentna energija..... koja je 2x skuplja

DU
Deleted user
12:22 28.12.2011.

kako bi mi o tome uopće razmišljali dok idioti iz ministarstva graditeljstva, ureda za izdavanje dozvola i hep-a blokiraju sve projekte koji se kod nas poduzmu - ni sami ne znaju koliko papira i dozvola traže a kad se sve prikupi onda zatraže još novih papira za koje nitko nikad nije ni čuo. vjetroelektrana je jedan broj napravljen, a onda su se \"vlasi dosjetili\" pa izmislili još papira kako bi to zaustavili, dok su bioplin i mini-hidroelektrane birokratski idioti potpuno blokirali iako je postojao pregršt projekata u pripremi. dosada smo mogli razviti i proizvodnju nekih komponenata, što bi multipliciralo korisni učinak za državu, končar je već krenuo s tim, ali što vrijedi kad su birokrati balvanima idiotizma i nesposobnosti blokirali cijelu državu, i još sjede, češljaju se, uredno primaju plaća mnogo veće nego u privredi, čega nema nigdje u svijetu, i na kraju im se uspješna godina \"začini\" još i božičnicom dok su sve okolo pretvorili u prah i pepeo. lud je narod koji ovo trpi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije