Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konferencija o javnoj nabavi

Edukacija je preduvjet uspješne javne nabave

mingorp
Pixsell
02.10.2009.
u 11:48

U Hrvatskoj je uveden i specijalistički program izobrazbe u području javne nabave, prvenstveno namijenjen naručiteljima, a sastoji se od 50-satnog nastavnog programa te provjere znanja.

Zagreb - Obvezu primjene zakonodavnog okvira u sustavu javne nabave ima veliki broj javnih i sektorskih naručitelja koji se u svakodnevnom radu zbog obimne i kompleksne materije susreću s određenim nejasnoćama, a s nedoumicama se kao sudionici u postupcima javne nabave često susreću i brojni ponuditelji. Zbog toga je u Hrvatskoj, nakon uspostave novoga zakonodavnog okvira izniman napor uložen u provedbu postojećih programa izobrazbe te uvođenje novih - rekla je Tamara Obradović-Mazal, državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva otvarajući Regionalnu konferenciju o javnoj nabavi koja se danas održava u Zagrebu.

Na Konferenciji uz predstavnike Hrvatske sudjeluju predstavnici Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije. Konferencija je primarno usmjerena na izobrazbu u sustavu javne nabave jer je upravo izobrazba temelj za razvoj transparentnog i djelotvornog sustava javne nabave.

Mazal je objasnila kako je u Hrvatskoj uveden i specijalistički program izobrazbe u području javne nabave, prvenstveno namijenjen naručiteljima, a sastoji se od 50-satnog nastavnog programa te provjere znanja koju provodi Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva. Provodi se intenzivno i trening trenera s ciljem daljnjeg širenja znanja iz područja javne nabave.

Ovakva razmjena iskustava na temu izobrazbe od iznimne je koristi za sve države u regiji, a stvara i temelj za daljnje unapređenje regionalne suradnje u području javne nabave.

 

Ključne riječi

Komentara 9

KV
kvakva
12:16 02.10.2009.

Kako je javna nabava u Hrvata, uz građevinsku i narko mafiju, osnovno područje kriminala, sve državne, županijske i gradske uprave jako bi zanimao samo tečaj kako putem javne nabave što više popljačkati za sebe i partiju, a ostati \"pošten\".

RO
romictea
18:03 02.10.2009.

Dajte mi da budem glavni nabavljac za drzavne potrebe netreba mi ni placa, i socijalno cu si sam platiti.

OB
-obrisani-
12:13 02.10.2009.

\"javna nabava\" , na tu riječ se svi vanka smrznu. Ono Wall Street stane i osluškuje, a ovi tu bi nekakvu edukaciju za \"sposobne\" činovnićiće od 50 sati. Na \"javnoj nabavi\" se pokolju i najbolji frendovi , kad svatko ima drugačije interesne sfere i \"lobira\" za drugog dobavljača, a vlade padaju šaptom. Koja dobra fora..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije