Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podaci DZS-a

Pad vrijednosti realnog dohotka u poljoprivredi za 5,7 posto

oranje polje traktor zemljište
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
08.12.2017.
u 08:02

Očekuje se i da će vrijednost outputa poljoprivredne proizvodnje biti smanjena za 1,6 posto i iznositi 16,18 milijardi kuna.

Vrijednost realnog dohotka u poljoprivredi u ovoj godini, prema prvoj procjeni, iznosit će 7,4 milijarde kuna, što je pad od 5,7 posto u odnosu na godinu ranije, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Očekuje se i da će vrijednost outputa poljoprivredne proizvodnje biti smanjena za 1,6 posto i iznositi 16,18 milijardi kuna.

Bruto dodana vrijednost procijenjuje se na 6,9 milijardi kuna, što je pad od 4,9 posto u odnosu na prošlu godinu, a pad od 6,7 posto bilježi se i kod neto dodane vrijednosti koja se procijenjuje na 4,6 milijarde kuna. Naknada zaposlenicima u 2017. procijenjuje se na 887 milijuna kuna, što je rast od 3,9 posto prema godini ranije.

Podaci DZS-a pokazuju i da se u ovoj godini ne očekuje promjena kod uloženog rada u poljoprivredi. Indeks realnog dohotka u poljoprivredi po jedinici godišnjeg rada procjenjuje se na 42,06 tisuća kuna, što je smanjenje od 6,8 posto u odnosu na prošlu godinu.

Pogledajte i galeriju: Što će se promijeniti uvođenjem eura i hoće li sve poskupjeti

oranje polje traktor zemljište
1/10
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije