Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Dvoznamenkasti rast Huaweija u prvoj polovici 2020.

Huawei
14.07.2020.
u 15:20

Huawei je objavio poslovne rezultate za prvu polovicu 2020. koji pokazuju kako je kompanija u tom razdoblju ostvarila prihod od 64,2 milijarde dolara (454 milijarde CNY), što je 13,1 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, uz neto profitnu maržu od 9,2 posto.

Huaweijevi operateri, poduzeća i kompanije koje proizvode potrošačku elektroniku ostvarile su 22,6 milijardi dolara (159,6 milijardi CNY), 5,1 milijardi dolara (36,3 milijarde CNY), odnosno 36,2 milijardi dolara (255,8 milijardi CNY) prihoda.

Kako se zemlje diljem svijeta suočavaju s pandemijom COVID-19, informacijske i komunikacijske tehnologije (ICT) postale su ne samo ključni alat u borbi protiv virusa, već i pokretač gospodarskog oporavka. Huawei je prilikom objave rezultata istaknuo svoju posvećenost u radu s operaterima i industrijskim partnerima na održavanju stabilnih mrežnih operacija, ubrzanju digitalne transformacije i podršci u naporima za suzbijanje lokalnih epidemija te ponovnom otvaranju lokalnih gospodarstava.

Huawei će nastaviti ispunjavati svoje obveze prema kupcima i dobavljačima. Kompanija će opstati, napredovati i doprinijeti globalnoj digitalnoj ekonomiji i tehnološkom razvoju, bez obzira na buduće izazove koji predstoje.

Objavljeni financijski podaci predstavljaju nerevidirane podatke objavljene u skladu s Međunarodnim standardima financijskog izvještavanja; uz tečaj na kraju lipnja 2020.: USD 1 = CNY 7,0677.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije