Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tako blizu... Prvi hrvatski nastup na beogradskom sajmu turizma plijeni pozornost i izaziva ljubomoru

Dva milijuna kuna za dolazak sto tisuća turista iz Srbije na Jadran

bajs
24.02.2010.
u 18:20

Hrvatskoj šteti svaka negostoljubiva gesta, poput nastupa splitskog gradonačelnika Željka Keruma u HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u 2, o kojem se još govori.

Većina Srba zna tko je na čelu Vlade u Hrvatskoj, znaju tko su ministri financija ili prometa, a ovih bi dana trebali naučiti i tko je hrvatski ministar turizma.

– Htio bih obitelj odvesti u Makarsku, znam da mnogi već idu na Jadran, ali još se nekako ne usudim – priznaje Beograđanin Mile Mekterović.

Razbijanje predrasuda

Hrvatski će turizam promidžbenom kampanjom vrijednom gotovo dva milijuna kuna (milijun više nego lani!) pokušati razbiti predrasude, uvjeriti Srbe da je Hrvatska "tako blizu, a tako lepa". Srbijanski ministar Mlađan Dinkić danas je na otvaranju sajma IFT hrvatskom turizmu olakšao posao. Hrvatski je nastup istaknuo, posjetio je hrvatski štand, a pred novinarima nije štedio komplimente.

– Barem jednom u godini idem na Jadran – otkrio je Dinkić, a na pitanje bi li preporučio Srbima ljetovanje u Hrvatskoj, rekao je da bi kada hrvatska Vlada svojim građanima preporuči Srbiju.

Slovenci ljubomorni

Hrvatskih 200 izložbenih kvadrata plijeni pozornost posjetitelja i medija, i to toliko da su Slovenci, a Slovenija je zemlja partner sajma, ljubomorni. Hrvatsku je lani posjetilo 90.000 Srba prema hrvatskoj evidenciji, a prema ovdašnjim procjenama 140.000. Cilj ministra Damira Bajsa i direktora HTZ-a Nike Bulića te oko 150 hrvatskih turističkih radnika koji su došli u Beograd, u ovoj je godini 10 posto više gostiju iz Srbije. A svaka negostoljubiva gesta u Hrvatskoj dugo odjekuje u Srbiji. Tako je još aktualan i istup Željka Keruma u emisiji Nedjeljom u dva, kada je pokazao izrazitu nesnošljivost prema Srbima.

– Da se danas netko odluči u Srbiji primiti Keruma, javnost bi ga razapela – kaže jedan beogradski Hrvat.

Ni Zadru nije zaboravljeno uklanjanje srbijanske zastave za Svjetskoga rukometnog prvenstva, ali zadarski su turistički radnici u Beogradu.

Komentara 15

OB
-obrisani-
00:29 25.02.2010.

Pa ovi budu naši potrošili 2 milijuna kuna.? za koga vraga! Ovi ako i dođu, toliko sigurno neće ni približno potrošiti. Još će i od \"tazbine\", koje kuvano prase odnijeti u Srbiju. Srpski mafijozi, koji imaju puno novaca i mogu potrošiti na ljetovanje, ti idu u Francusku, a ostatak sirotinje jedva preživljava.Bolje da ste za te novce zaposlili 100 nezaposlenih.

OI
oidipci2
19:11 24.02.2010.

Kamo sreće da je više tako iskrenih kao što je to onaj idiot Kerum. Možda bi to pomoglo \"braću\" držati daleko od nas. Pa tko normalan može zaboraviti sve ono što se događalo do - praktički - jučer? Daleko im lijepa kuća!

OB
-obrisani-
00:18 25.02.2010.

kerumov komentar treba cjenit jer je bija iskren.Veliki broj Hrvata misli isto .Ali zenit je jedno sta nema veze sa Turizmom. Dali bi vi volili da vam cer ozeni Kineza ili Crnaca a dali bi vam smetalo da dode na more????????????????????????????????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije