Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukob UNITED GRUPE I A1 Hrvatska

Đuro Lubura predlaže rješenje za N1, njihove gledatelje, vlasnike i operatore

đuro lubura
Robert Anić/PIXSELL
26.03.2021.
u 12:37

Lubura: Možda je najpoštenije rješenje da N1 kanal bude u posebno plaćenom paketu, izvan osnovnog, kojeg će A1 Hrvatska ponuditi svojim korisnicima, pa neka N1 sam formira cijenu svog sadržaja

Kako se United Media Grupa i telekom operator A1 Hrvatska nikako ne uspijevaju dogovoriti oko toga hoće li i po kojoj cijeni N1 televizija biti u ponudi programa, Đuro Lubura, sudski vještak za telekomunikacije i tržišno natjecanje, predlaže rješenje: 

- Vidio sam priopćenje telekom operatora A1 Hrvatska i N1 televizije i mogu reći da mi je žao da nisu pronašli zajednički interes za nastavak suradnje. Iz dosadašnjih priopćenja dalo bi se zaključiti da se United Grupa i A1 Hrvatska jednostavno nisu dogovorili oko cijene. - smatra Lubura  i nastavlja

- Objavljena cijena od 0,75 kuna po korisniku koju je A1 navodno bio spreman ponuditi za N1 sadržaj, po mojem mišljenju je prilično korektna i velikodušna. Naime, valja znati da se ta cijena plaća po svakom korisniku, gledao on N1 kanal ili ne, a kako je gledanost N1 prosječno na razini od oko 3,5% i od nje su značajno gledaniji brojni kanali čija cijena je manja od navodno ponuđene cijene, razumijem da A1 nije bio spreman platiti više - pojašnjava Lubura. 

Podaci o gledanosti dostupni su na web stranicama Agencije za elektroničke medije. 

- Pogledajte samo koliko kanala imate u svojim osnovnim paketima, a dobar dio njih se plaća pa telekom operatori nemaju gotovo nikakvu zaradu na TV sadržaju no moraju ga imati kako bi uspjeli prodati svoju uslugu pristupa internetu na kojoj zarađuju. Možda je najpoštenije rješenje da N1 kanal bude u posebno plaćenom  paketu kojeg će A1 Hrvatska ponuditi svojim korisnicima, pa neka N1 sam formira cijenu svog sadržaja i putem platforme telekom operatora ga ponudi njihovim korisnicima. Siguran sam da A1 ne bi tražio prevelik postotak prihoda za takav dogovor jer vjerujem da im je cilj svojim korisnicima omogućiti izbor, a N1 dostup do gledatelja. Puno je poštenije da N1 sadržaj plati onaj tko ga želi gledati, nego da svi korisnici plaćaju za nas 3,5% koji N1 volimo gledati -  mišljenja je Lubura.

Komentara 3

Avatar UjoLuci
UjoLuci
17:57 26.03.2021.

N1....tko to sramje uopce gleda

FM
fmica
16:16 26.03.2021.

problem je da srpski svet želi uništiti neovisne medije a sve ostalo su priče za malu djecu....

DU
Deleted user
07:20 27.03.2021.

Komu treba taj bezvezni yutel?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije