Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predstavili se

Đuro Đaković nastavlja pregovore s češkom tvrtkom DD Acquisition o sudjelovanju u restrukturiranju

Slavonski Brod: Ministar Darko Horvat u radnom posjetu Đuro Đaković Grupi
Ivica Galovic/PIXSELL
23.02.2021.
u 15:49

Predstavnici tvrtke DD Acquisitions inicirali su radni sastanak s brodsko-posavskim županom Danijelom Marušićem i predsjednikom županijske skupštine Perom Ćosićem u sklopu kojeg su prezentirane tri tvrtke unutar Grupacije: Czechoslovak Group, Tatra Trucks i Promet Group

U studenom prošle godine Đuro Đaković Grupa izvijestila je javnost kako je društvo DD Acquisition iz Češke novi vlasnik 18,878 posto dionica ove slavonskobrodske tvrtke, a potom u siječnju ove godine objavila da na temelju provedene analize i ocjene dviju pristiglih neobvezujućih ponuda nastavlja pregovore sa češkom tvrtkom DD Acquisition za sudjelovanje u restrukturiranju te slavonskobrodske tvrtke dokapitalizacijom.

Predstavnici tvrtke DD Acquisitions inicirali su radni sastanak s brodsko-posavskim županom Danijelom Marušićem i predsjednikom županijske skupštine Perom Ćosićem u sklopu kojeg su prezentirane tri tvrtke unutar Grupacije: Czechoslovak Group, Tatra Trucks i Promet Group.

Kako se navodi u priopćenju koje nam je dostavljeno iz ureda za odnose s javnošću Brodsko-posavske županije, današnjem sastanku u ime tvrtke DD Acquisitions nazočili su Jaroslav Strna – osnivač grupacije sa suradnicima Rudolfom Včekom i Bekim Halilijem te brodsko-posavski župan Danijel Marušić, predsjednik županijske skupštine Pero Ćosić, predsjednik Nadzornog odbora ĐĐ Grupe Đuro Popijač, rektor Sveučilišta u Slavonskom Brodu dr.sc. Ivan Samardžić, član Uprave ĐĐ Grupe Hrvoje Kekez, Zlatko Rogožar i Jakob Mađarević.

DD Aqusitions je holding poduzeće koje promovira aktivnosti skupine industrijskih i trgovinskih tvrtki s područja obrambene i civilne industrije, uglavnom nastanjene u Češkoj i Slovačkoj.

Na sastanku je naglašena i buduća potreba povezivanja proizvodnog i obrazovnog sustava s ciljem stvaranja mladih i educiranih kadrova koji će, kada im se za to osiguraju i adekvatni uvjeti, ostajati u Brodsko-posavskoj županiji. Svjesni važnosti stvaranja takvog sustava, tvrtka DD Acquisitions ima već dugu i uhodanu tradiciju suradnje s učenicima i studentima.

Komentara 1

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
19:56 23.02.2021.

zanimljiva ova pojava "čehoslovačkih" investitora u zadnje vrijeme (Bjelolasica, Gredelj...)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije