Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HANFA

Državni tim specijalista za regulacije FinTecha

hanfa
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
07.05.2019.
u 08:12

HANFA osnovala regulatorni Inovacijski HUB koji će biti mjesto na kojem će inovativni projekti na području financijskih usluga moći dobiti neformalnu podršku, savjet ili smjernice kako bi se što bolje snalazili u regulatornom okruženju

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) osnovala je regulatorni Inovacijski HUB kojeg čini specijalizirani 9-člani tim posvećen pitanjima regulacije financijskih inovacija (FinTech), priopćeno je jučer iz Agencije. Tim vodi Filip Šaravanja, a zamjenica mu je Dorotea Benković.

– Osnivanje Inovacijskog HUB-a odraz je naših nastojanja da HANFA bude propulzivan regulator koji ide u korak s vremenom. Tehnološka rješenja u financijskoj industriji, način prikupljanja kapitala, struktura tržišta i pristup korisnicima neprestano se razvijaju velikom brzinom pa i regulatori moraju biti jednako brzi, fleksibilni i pratiti tržišne inovacije – naglasio je tim povodom predsjednik Upravnog vijeća, Ante Žigman.

Inovacijski HUB bit će mjesto na kojem će inovativni projekti na području financijskih usluga moći dobiti neformalnu podršku, savjet ili smjernice kako bi se što bolje snalazili u regulatornom okruženju i odredili regulatorne, nadzorne i pravne izazove koji su značajni za njihov projekt.

Glavne funkcije Inovacijskog HUB-a bit će: pružiti podršku razvoju inovativnih projekata, doprinijeti smanjenju vremena potrebnog da oni dođu na tržište, smanjiti regulatornu neizvjesnost, olakšati komunikaciju s HANFA-om stvaranjem specijalizirane točke za kontakt i omogućiti brži, jednostavniji i individualan pristup subjektima čiji projekti ispunjavaju propisane uvjete. HANFA poziva sve koji se bave razvojem inovativnih tehnoloških rješenja u financijskoj industriji (FinTech, InsureTech ili RegTech) da se jave u Inovacijski HUB kako bi dobili više informacije o regulatornom položaju svojeg projekta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije