Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOSPODARSTVO - U ratom stradalom Voćinu obnavlja se propala drvna industrija

Drvene konstrukcije za makedonsko i albansko tržište

drvna
Dragutin Šantoši
05.11.2009.
u 14:57

Novi suvlasnici voćinske tvornice dipl. ing. građevine Mario Abramović i dipl. oec. Miodrag Jarić ugovorili su proizvodnju drvenih konstrukcija u vrijednosti 12 milijuna kuna na domaćem tržištu, te u Makedoniji i Albaniji.

VOĆIN – Tvornicu propalih slatinskih tvrtki IK Gaj u stečaju i INPO Grupa u stečaju u Voćinu na posljednjoj javnoj dražbi za iznos od 3,2 milijuna kuna kupila je tvrtka Drvene konstrukcije inženjering d.o.o. Mikleuš koja je već pokrenula proizvodnju drvenih lijepljenih konstrukcija raspona do 44 metra.

Po krovnim konstrukcijama koje i danas krase brojne športske dvorane, zatvorene bazene i gospodarske objekte, propali Gaj više od 30 godina bio je prepoznatljiv brand i izvan naših granica.

Novi suvlasnici voćinske tvornice Mario Abramović i Miodrag Jarić ugovorili su proizvodnju drvenih konstrukcija u vrijednosti 12 milijuna kuna na domaćem tržištu, te u Makedoniji i Albaniji.

U početku proizvodnje zaposleno je 26 radnika što je za općinu Voćin, koja je ratom stradalo područje od posebne državne skrbi, posebno značajno zbog cjelokupnog razvoja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije