Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
emarketer:

Društvene će mreže 2013. od reklama zaraditi 10 milijardi dolara

'(FILES) Photo taken on January 3, 2011 showing the homepage of social-networking giant Facebook. Facebook said on September 8, 2011 it would sign up to a voluntary code of conduct in Germany to prote
'NICHOLAS KAMM'
05.10.2011.
u 17:54

Velika većina ovogodišnje zarade ide megapopularnom Facebooku, dok će puno manji dio završiti u rukama Twittera i ostalih mreža.

Zarada od oglašavanja na društvenim mrežama dosegnut će 5,54 milijardi dolara samo ove godine, a od toga će na američkom tržištu biti ostvareno gotovo 2,74 milijardi dolara, procjenjuje eMarketer. Zarada bi do 2013. godine trebala dosegnuti vrtoglavih 10 milijardi dolara u cijelom svijetu, a 4,81 milijardu u SAD-u.

Velika većina ovogodišnje zarade ide megapopularnom Facebooku, dok će puno manji dio završiti u rukama Twittera i ostalih društvenih mreža. LinkedInu će, predviđa eMarketer, ove godine ići tri posto svjetske zarade od oglašavanja, što iznosi oko 140,8 milijuna. Taj je društveni servis u dvije godine zaradu umnožio više od tri puta, iako je rast trenutačno u padu.

Zarade koje društvene mreže ostvaruju od oglašavanja trebale bi rasti. Ove godine 8,8 posto ukupne zarade od internetskog oglašavanja u SAD-u te 6,9 posto u cijelom svijetu otići će društvenim mrežama, dok bi do 2013. taj udio trebao biti 11,7 posto u SAD-u i 9,4 posto u svijetu.

Komentara 2

OR
ordinaryhandsome
21:42 06.10.2011.

A ništ.. sad svi vi (posebice print a dašti i web) mediji, koji ste se \"nacrtali\" tamo i predali mu tron jer \"vas je zanimalo tko vas čita ili ste htjeli da vas čitaju fejsovci\" (što je potpuno neobjektivan pristup priči) tražite dio za sebe.. prije nego što propadnete zbog koketiranja s tom stranicom. Recimo tako nekako ;) Apsurdno je, ak me shvaćate, da profesionalci još uvijek nisu dokučili da je osnova fejsa samo ta da istome dajete svoju medijsku pažnju ili novac - koju ste možda zaslužili za sebe.. Vidi se da ste išli u školu (dok ste tamo jel lol) :) Eto najiskrenije..

OR
ordinaryhandsome
22:22 06.10.2011.

Samo još da dodam da je po statutu \"fejsa\" decidirano da je \"fejs samo za one koji se poznaju\". Dkle tamo više i ne možete nikog upoznavat - samo pričat s ljudima s kojima ste svako malo na kavi, točnijee - gledat oglase, umjesto da gledate neku fora osobu u kafiću i nasmijete se kao čovjek. Lijep pozz.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije