Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od sutra nova pravila

Nakon ponoći: Raste cijena LPG-a, premium goriva skuplja i 71 lipu po litri?

Gorivo
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
15.11.2021.
u 20:28

Ako na benzinskoj ne postoji mogućnost kupnje "običnog" goriva nego samo premium, tada je naftna kompanija dužna primijeniti maloprodajnu cijenu koja je jednaka ili niža od zamrznute cijene

Prosječni spremnik LPG-a i premium goriva od sutra će na nekim postajama drastično poskupjeti. Kako navodi portal Cijenegoriva.info, prosječni spremnik LPG-a mogao bi biti skuplji za 4 kune.

Što se tiče premium goriva, eurosuper 95+ mogao bi poskupjeti za 27 lipa, eurodizel+ za 31, a eurosuper 100 za 71 lipu. 

Od sutra, 16. studenog, naftne kompanije moći će slobodno formirati cijene za sva Class i Premium goriva, navodi Cijenegoriva.info te napominje kako postoje dvije mogućnosti. 

Naime, naftna kompanija dužna je na svakoj benzinskoj postaji osigurati eurosuper 95 i eurodizel, a ostala premium goriva može prodavati po cijenama kojima žele. S druge strane, ako na benzinskoj postaji ne postoji mogućnost kupnje "običnog" goriva nego samo premium, tada je naftna kompanija dužna primijeniti maloprodajnu cijenu koja je jednaka ili niža od zamrznute cijene.

Ključne riječi

Komentara 5

SI
sisavac
11:31 17.11.2021.

budimo svjesni da država neće svoj udio u cijeni goriva smanjivati, jer to znači manje prihoda u državnu kasu, iz koje se hrani jako puno usta. sav besplatni prijevoz školaraca, besplatne knjige, subvencije studentima za hranu, sve to košta i odnekud taj novac treba. svi žele besplatno zdravstvo, praktički sve badava, neovisno o godinama, a to košta. odite vi u njemačkoj sa 75 godina tražiti besplatnu operaciju, umjetni kuk... da vas vidim. kod nas 'besplatno' ga ugrade u 80 godini. kupite električna vozila, nećete ovisiti o naftnim tajkunima. jel tako? struju za vozilice ćete dobivati od vjetra, sunca. u čemu je problem? što to ne funkcionira u praksi?

ME
MediciKM
15:53 16.11.2021.

Pa cijena LPG je u stalnom porastu. Da je Vladi bilo do običnog puka onda bi i taj derivat stavila pod nadzor. Doista mislite da je njima stalo do vas?

Avatar neugodan
neugodan
14:12 16.11.2021.

Prodajem auto, motor i skuter pa nek si hdz p.si onu stvar..ustedit cu 25000kn godisnje koliko placam prevoz

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije