Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krediti

Dok RBA snižava kamate na 'švicarce', drugi ni ne pomišljaju

franak
Arhiv Vl-a
22.07.2010.
u 21:30

Neke banke imale su malo više poziva klijenata koji se zanimaju za mogućnost konverzije kredita u euro.

Za razliku od Raiffeisen banke koja od 1. kolovoza snižava kamatnu stopu na stambene kredite vezane uza švicarski franak, ostale banke to ne namjeravaju učiniti. Većina banaka odgovorila nam je da se pri određivanju kamatnih stopa na kredite vode tržišnim kretanjima te svoje poslovanje usklađuju s njima.

Naime, švicarski franak od početka godine skočio je osam posto. Neke banke imale su malo veći broj poziva klijenata koji se zanimaju za mogućnost konverzije kredita vezanog uz švicarski franak u kredit vezan uz euro.

Banke, tvrde, nastoje klijentima olakšati otplatu kredita u "švicarcima" pa pripremaju pakete posebnih mjera, poput PBZ-a čiji paket uključuje prijevremenu otplatu postojećega stambenog kredita bez naknade ili obradu kredita i refinanciranje kredita u euro, također bez naknade.

Ključne riječi

Komentara 6

MM
Mladen Miletić
18:18 29.07.2010.

Dok RBA snižava kamate na \'švicarce\', drugi ni ne pomišljaju . Jel ako je jedan budala ili idiot nemoraju i drugi da budu !Tko hapa hapa ...

MY
mycropht
23:02 22.07.2010.

Budući da novih kredita nema previše, banke se trude maksimalno napiti krvi postojećim pacijentima, a da ovi baš ne uginu i da sve ne počne previše ličiti na zelenaštvo. Država nam nema love, a svojedobno su mudri vođe Lijepe Sve Manje Naše te iste banke koje sada ostvaruju rekordne prihode jeftino prodali nakon što su ih prvo sanirali našim novcem.

Avatar almaminjo
almaminjo
10:17 23.07.2010.

što se tiče stranih banaka u hrvatskoj...nemam riječi za te kapitalističke svinje koje se tako milo i drago reklamiraju u medijima \'povoljnim kreditima\' i ostalim smećem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije