Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Career Paths Connects

Dobrodošla pomoć pri odabiru fakulteta i željene karijere

Edukativni sajam Career Paths Connects
Foto: Bojan Zibar
29.01.2020.
u 14:30

Sudionici panela istaknuli važnost soft skillsa za uspješnu karijeru

Svakome bih preporučio internship ili nastavak školovanja u nekoj drugoj državi, daleko od doma, na barem godinu dana, rekao je Robert Musiker, vlasnik ljetne škole Summer Discovery na panelu koji je prošle subote otvorio edukativni sajam Career Paths Connects.

Odabir karijere nije nimalo jednostavan zadatak, a da bi vidjeli kojim putem ići, mladi su se okupili na sajmu čiji je cilj njihovo usmjeravanje pri odabiru fakulteta i željene karijere općenito. Career Paths Connects nastao je u Italiji prije šest godina, a u Hrvatskoj je ostvaren zahvaljujući Dolly Predović, Jasmini Bagarić i Josipi Bagarić, trima uspješnim poslovnim ženama.

Dolly Predović predaje na talijanskom Bocconiju, Jasmina Bagarić stoji iza brendova Magnolija i Clan Store, a Josipa Bagarić stručnjakinja je za ljudske potencijale koja je karijeru gradila u Ralphu Laurenu u New Yorku, Genevi i Münchenu. Uz Roberta Musikera i Dolly Predović, na panelu sudjelovali su Tanya Golešić, predsjednica Jimmy Chooa za Amerike i Davor Tomašković, predsjednik uprave Croatia osiguranja. Svi su istaknuli važnost razvijanja emocionalne inteligencije i soft skillsa.

Engleski jezik i informatička pismenost je ono što se očekuje od svakog kandidata. To je “startna” pozicija, a ne nečija prednost – rekao je Tomašković.

Predavanje je održala i Louise Tingstrom, glavna PR stručnjakinja u UniCredit grupi i partnerica u londonskoj agenciji za odnose s javnošću. Posjetitelji sajma mogli su se upoznati s prestižnim svjetskim sveučilištima te internatima i ljetnim školama. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije