Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posrnulom bjelovarskom divu nema spasa

Dobavljači traže stečaj Peveca s preustrojem

Pevec
Goran Stanzl
26.11.2009.
u 18:41

Nikakav drugi model spasa Pevecova carstva ne može se zakonski provesti jer nije nađeno rješenje za deblokadu računa.

Pevec ide u stečaj! Uprava će do ponedjeljka ponuditi još jedno rješenje kojim bi se to izbjeglo, no Pevecovi vjerovnici-dobavljači već su se dogovorili sa sindikatom da predlože stečaj tvrtke s preustrojem, koji im je posljednja šansa da se naplate.

Odvjetnik Pevecovih dobavljača Mićo Ljubenko kaže kako ni nakon mjesec dana, tijekom kojih se dobavljačima nudio i model dioničarstva, nije pronađeno rješenje. Ništa se od predloženog zakonski ne može provesti jer nitko od onih koji su ga blokirali ne želi deblokirati Pevecov račun.

Ne javljaju se ni investitori koji bi spasili Pevec, tako da će stečaj s preustrojem, u kojemu će neizravno sudjelovati i HUP, biti najsličniji modelu koji su prije nudile banke i KPMG.

Više od 20 Pevecovih dobavljača potraživanja je osiguralo zadužnicama i većina ih je već poslana na naplatu. Među najvećim vjerovnicima su Bossiz, Končar, Tekstilpromet, Electrolux, Knauf, Gorenje, Whirpool... čija su pojedinačna potraživanja od četiri do 15 milijuna kuna.

Ključne riječi

Komentara 1

MM
Mladen Miletić
19:52 26.11.2009.

Kod Pevca nema ispitivanja i zatvaranja meneđera samo mkod dobrostoječi tvrtki je praksa .. Kod brodogradilišta isto nema ništa jel je sve pokradeno na vrijeme,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije