Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srbija

Do stambenog kredita teže nego do nastupa na Olimpijadi

krediti
Arhiva VL
03.05.2010.
u 15:30

Među gomilom zdravstvenih provjera - analize krvi, urina i internistički pregled već su standardni, a ovisno o starosti klijenta i visine željenog kredita traže se i EKG, ultrazvuk trbuha, ergometrija, rentgen srca i pluća, test na HIV...

Nije samo platežna sposobnost uvjet za dobivanje kredita. Klijenti banaka u Srbiji moraju biti u formi kao da planiraju nastupiti na Olimpijadi, piše Press.

Među gomilom zdravstvenih provjera analize krvi, urina i internistički pregled već su standardni, a ovisno o starosti klijenta i visine željenog kredita traže se čak i EKG, ultrazvuk trbuha, ergometrija, rentgen srca i pluća, test na HIV... Da bi odobrile stambeni kredit, banke, naime, traže od klijenta ugovor o osiguranju života, kao sredstvo osiguranja, kako bi u slučaju smrti klijenta osigurale dalju otplatu kredita. Ugovore o životnom osiguranju s klijentima pak sklapaju osiguravateljske kuće, koje imaju i svoje uvjete.

Gordana Marinković, savjetnica generalne direktorice za životna osiguranja kompanije Dunav osiguranje, objašnjava da se ugovori sa klijentima sklapaju na osnovu starosti, zanimanja, općeg zdravstvenog stanja, uvida u liječničku dokumentaciju i visine traženog kredita. "Ako klijent ima do 50 godina, visina kredita ne prelazi 30.000 eura, a njegovo je zdravstveno stanje iz upitnika kojeg je popunio dobro, liječnički pregled nije neophodan. Ako uzima kredit do 60.000 eura predviđen je osnovni zdravstveni pregled, dok je za veće svote obvezna detaljna provjera zdravlja. Za klijente starije od 50 godina, koji uzimaju više od 30.000 eura također je obvezan detaljan pregled", kazala je. Isto su, piše Press, potvrdili i u Generalli osiguranju.

Biljana Penić, direktorica sektora za preuzimanje rizika, kaže kako se za iznos veći od 40.000 eura ide na osnovni liječnički pregled koji podrazumijeva laboratorijsku analizu krvi i urina. Ako je osigurana svota veća od 70.000 eura, rade se još i ultrazvuk abdomena, ergometrija, eho srca ili rendgen srca i pluća i slično. 

Ključne riječi

Komentara 2

DO
doktorica
16:08 03.05.2010.

Super,to će naš ministar Milinović sigurno kopirati,spajanje banke i poliklinika i klinika-golema ušteda!

OR
ordinaryhandsome
21:40 03.05.2010.

haha da ovo je za ekshibicionistu tipa Milinović rođena fora :D Samo, po njegovom, terapiju bi radio u Sloveniji, da se uštede troškovi.. kao.. \"ja gledo džon-vejna na tvu kad je bio šerif\" pa bi i ja tako ajmeeee

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije