Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUMMIT100

Do 2030. u infrastrukturu i transport 500 mlrd. eura

Zagreb: Zbog nestanka struje obustavljen tramvajski promet u centru grada
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
17.10.2017.
u 08:46

Europska povjerenica Violeta Bulc pozvala predstavnike zemalja regije da ubrzaju stvoranje uvjeta za ulaganja

Summit100, najveća poslovna inicijativa u regiji, otvoren je jučer u Skopju u nazočnosti biznismena koji kontroliraju tržište od 24 milijuna ljudi.

Tema Summita2017 je dodatno povezivanje poslovanja kroz digitalizaciju, pametne platforme te razvoj distribucije s naglaskom na iskorištavanje potencijala transportnog sektora i Cargo prometa. O tome koji su potencijali regije u tom sektoru govorila je Violeta Bulc, povjerenica Europske komisije za infrastrukturu i promet.

– Do 2030.planiramo uložiti 500 milijardi eura u infrastrukturu i transport. Očekujem da ćemo angažirati te volumene kapitala jer ćemo u EU već imati posložene platforme, programe i sustave za olakšanje investicija, a vaše zemlje pozivam da što prije stvorite uvjete za ulaganje jer će uz potporu institucija više investicija biti realizirano – istaknula je Violeta Bulc.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije