Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rezultati poslovanja

Đaković ugovorio poslove vrijedne pola milijarde kuna

Đuro Đaković (1)
Ivica Galovic/PIXSELL
08.05.2013.
u 12:30

'U proteklih godinu dana uprava je u značajnoj mjeri restrukturirala grupu, a neki procesi poput temeljite obnove strojnog parka i automatizacije proizvodnih procesa još uvijek su u tijeku. '

Do kraja travnja ove godine ukupno smo realizirali i ugovorili poslova vrijednih pola milijarde kuna, a samo do polugodišta očekujemo dodatnih 200 milijuna kuna ugovorenih poslova, što osigurava stabilno poslovanje Grupe. Ističe se to u odgovoru uprave Holdinga Đure Đakovića na prozivke iz Sindikata metalaca Hrvatske. Iz uprave također navode kako su, unatoč tome što sindikati tvrde suprotno, paralelno s brojnim otvorenim pregovorima na stranim tržištima ugovarali nove poslove. Stoga je i realizacija ove godine, unatoč slabijem rezultatu iskazanom na kraju prvog kvartala, sukladna planu. U mandatu nove uprave zaposlena su 72 nova radnika, od čega 62 na neodređeno vrijeme, što govori o posvećenosti očuvanju i povećanju prava zaposlenih u Grupi.

Također, uprava Đure Đakovića ne vidi razloga za prozivku predstavnika sindikata jer Đuro Đaković posluje stabilno, plaće i sva ostala prava radnika po kolektivnom ugovoru ne samo da nisu ugrožena nego u mandatu ove Uprave nije bilo kašnjenja u isplati plaća, realiziran je čak porast plaća od 4 posto u prosjeku na razini Grupe, Božićnica i Uskrnica su isplaćene u iznosu većem nego što je to ispregovarano kolektivnim ugovorom.  Ističu da je sve to učinjeno unatoč vrlo nepovoljnim prilikama na tržištu, kao i činjenici da je Uprava naslijedila tvrtku s višegodišnjim akumuliranim gubitkom, s 90% prihoda ovisno o domaćem tržištu, podinvestiranu tvrtku u kojoj se godinama nije ulagalo u proizvodnju niti u kompetencije zaposlenih, a rezultat je bio kontinuiran pad konkurentnosti pa time i održivosti tvrtke na tržištu.

- U proteklih godinu dana uprava je u značajnoj mjeri restrukturirala grupu, a neki procesi poput temeljite obnove strojnog parka i automatizacije proizvodnih procesa još uvijek su u tijeku. Usporedno s tim, učvrstili smo stratešku suradnju s Patrijom i Kongsbergom, ali i nizom drugih kompanija s Bliskog istoka s kojima smo potpisali okvirne ugovore i započeli procese registracije za nastup na tržištu, koji su neophodni za daljnje ugovaranje konkretnih poslova na izvoznim tržištima – ističe se u dopisu koji potpisuje direktorica korporativnih komunikacija Sanja Milinović.

Iz Đakovića također napominju kako su njihovi proizvodi i usluge vrlo kompleksni i zahtijevaju specifičan individualizirani pristup svakom izvoznom tržištu i kupcu, pa njihovo ugovaranje zahtijeva dulje vrijeme. - Đuro Đaković posluje stabilno, a plaće i sva ostala prava radnika po kolektivnom ugovoru nisu ugrožena. U mandatu ove uprave realiziran je porast plaća od četiri posto na razini Grupe, a isplaćene su i božićnice i uskrsnice – poručuju iz brodske tvrtke.

>>Đuro Đaković modernizirat će tenkove M84

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije