Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PARTNERSTVO

Dizajnirat će tekstilni proizvod i zapošljavati, dobili 200.000 kn iz EU

udruga oreh
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
30.01.2015.
u 20:30

Među tridesetak članova Oreha dosta je ljudi na burzi, pa bi im uspjeh projekta mogao promijeniti životnu situaciju

Druženje dviju prijateljskih udruga, jedne iz Novoga Marofa, a druge iz Knina, moglo bi prerasti u lijepu poduzetničku priču u kojoj će nastati novi proizvod i nova radna mjesta.

– Susreli smo se prije dvije godine na jednome sajmu u Biogradu na Moru i odmah smo “kliknuli”. Skupa smo napravili projekt koji se zove Inicijativa za poticanje zapošljavanja i lokalnog razvoja te smo prošli na natječaju za potporu iz EU – kaže Marija Čolja-Posavec, šefica novomarofske udruge Oreh, koja je s partnerima iz kninske udruge Naše ognjište dobila oko 200.000 kuna iz europskoga socijalnog fonda.

Osim što će u idućih godinu dana organizirati radionice, tribine i okrugle stolove o mogućnostima samozapošljavanja, cilj im je u konačnici – socijalno poduzetništvo.

– Naši kolege iz Knina verzirani su u tkanju, a mi znamo kako se proizvodi industrijska konoplja i imamo dizajnericu. Nadamo se osmisliti proizvod koji će biti spoj tradicije i baštine na suvremen način. Tržište je preplavljeno lošim uvoznim proizvodima i u tome vidimo svoju šansu – kazala je M. Čolja-Posavec.

Među 30-ak članova udruge Oreh dosta je nezaposlenih, pa bi im uspjeh projekta mogao promijeniti životnu situaciju. No, udruga namjerava šire pučanstvo informirati i poučiti o mogućnostima samozapošljavanja. Poduzetnički duh dviju udruga prepoznali su i lokalni vlastodršci, pa projekt uživa potporu gradova Novog Marofa i Knina, kao i novomarofske turističke zajednice.

Ključne riječi

Komentara 2

QQ
qqriqrac
23:23 30.01.2015.

Lijepo.

TH
than
01:56 31.01.2015.

Nadam se da ce ispasti nesto od ovoga, jer cim procitam samozaposljavanje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije