Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pad proizvodnje

Direktor Svjetske banke: Hrvatska je u vrlo dubokoj recesiji

'05.03.2010.Zagreb, Hrvatska - Novi direktor Svjetske banke za Sredisnju Europu i Balticke zemlje, Peter Harrold u posjeti je Republici Hrvatskoj prvi puta nakon imenovanja na ovaj polozaj u sijecnju
'Marko Prpic/PIXSELL'
30.05.2012.
u 18:44

Ulazak u EU znatno će povećati mogućnosti za primanje financijske potpore i privlačenje investicija

– Hrvatska je trenutačno u vrlo dubokoj recesiji, no ulazak u Europsku uniju znatno će joj povećati mogućnosti za primanje financijske potpore i privlačenje investicija – ocijenio je direktor Svjetske banke za središnju Europu i baltičke zemlje Peter Harrold, izvještava HRT.

Iako nisu iznenađeni samim padom, u Svjetskoj banci su, tvrdi Harrold, iznenađeni dubinom pada hrvatske industrijske proizvodnje koji u prvom kvartalu iznosi 9,4 posto.

Predstavnik Svjetske banke izbjegao je izravno ocijeniti dosadašnju gospodarsku politiku te kazao da su Vladine namjere očito dobre jer želi smanjiti deficit i preusmjeriti potrošnju, potaknuti rast i zapošljavanje te pokrenuti investiranje.

Više pročitajte u izvornom članku.

Komentara 130

K1
k1milica
19:05 30.05.2012.

izvrsne...vladine mjere ce nam uzet mjeru ako vec nisu ....

Avatar Vrijeme
Vrijeme
19:20 30.05.2012.

Bio sam proslo ljeto na jednom nasem velikom otoku,....i tamo je m*** preuzela sve \"koncesije\",....i upravlja svime. Gradski racun je cijelo vrijeme blokiran i isplate se vrse ilegalno. Nemozes vjerovati u kakvom je stanju cijeli grad. Nesmijem iznositi imena jerer imam jos uvjek dosta rodbine koja zivi tamo,...u inace jos uvjek \"plemenski\" ustrojenom otoku.

AL
AlanFord
10:34 31.05.2012.

mravac, vidjet ćemo ovo oko Holly. Neke stvari poput izjava kako nam ne trebaju elektrane mi se ne sviđaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije