Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akvizicija

Dionice Porschea uzletjele zbog nade u konačno pripajanje VW-a

porsche
AFP
04.01.2011.
u 08:50

Optimizam se proširio nakon što je američki sudac odbacio tužbu koja je prijetila planiranom nastavku akvizicije. Dva rizična fonda tvrdila su da im je Porscheovom kupnjom udjela u VW-u nanesena šteta veća od dvije milijarde dolara

Nakon informacija da bi Porsche mogao završiti akviziciju VW-a, skočile su dionice obje tvrtke. Dionica Porschea porasla je 7,5 posto, a VW-a 2,5 posto. Tvrtka već polaže prava na 5 milijardi eura vrijedne dionice VW-a, a optimizam se proširio nakon što je američki sudac odbacio tužbu koja je prijetila planiranom nastavku akvizicije. Dva rizična fonda, Elliott Associates i Black Diamond, tvrdili su da im je Porscheovom kupnjom udjela u VW-u, u kojoj su korišteni swap instrumenti zaštite ulaganja, nanesena šteta veća od dvije milijarde dolara. Fondovi su, pak, računali da će cijena VW-ovih dionica padati.

Ključne riječi

Komentara 2

SN
snovak45
08:46 05.01.2011.

E to mi je od presudne važnosti da ste nam dojavili. Sutra trebam kupiti 6 poršea, pa da se znam ravnati...

OB
-obrisani-
17:23 30.01.2011.

koji je to mamlaz iz vecernjeg kaj je napisav of idiotizam idemo redom kaj vam ja u kratkim crtama objasnim-ovo nije za vjerovat koji mamlazi: hey mamlazi kaj budete znali ak niste znali, porse nema nikaj niti jednu dionicu vw, zato kaj se bos porsea zaspekulirav i porse da kuvajt nije dao momentalno 2 milijarde eura bio bi krepav, porse je htio kupit vw pa se zaspekulirav a onda je vw preuzeo porse, koji je napravio u spekulaciji skoro 10 milijarde eura minusa, pvlasniki porsea koji imaju pravo glasa samu su dva: pih bos nadzornog odbora vw i porse sam, odnosno sin od ferdinanda porsea a pih je opet necak od ferdinanda porsea, dakle porse stoji na burzi, ali pravo glasa nema niko osim ova dva bosa, osim toga porse po prodanom auto neto zaradi 24850 eura a vw po prodanom 364 eura, dakle porse zaradis a svojim autima vise nek kompljetno cijeli vw sa svojim, pas mater zakaj ste takvi mamlazi, ak ste skolovani u komunizmu ipak ste se moralji nekog vraga nafciti-prica je jako duga ali ovo je u kratkim crtama inace bi morav pisat cijele stranice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije