Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJEPORI

Dioničari ogorčeni: ‘Država uzima Podravkin novac pa ga daje kladionicama i pjevačima’

Foto: Danica.hr
02.05.2020.
u 19:28

“Politika je iz Podravke odlučila uzeti milijune. Istodobno, sportskim kladionicama i estradnim zvijezdama daje velik novac za krizne plaće”, ogorčen je jedan od dioničara.

Skupina malih dioničara Podravke ogorčena je odlukom države da kompanija ipak isplati dividendu svim dioničarima. Uprava i nadzorni odbor kompanije predložili su da se sva lanjska dobit od 145,2 milijuna kuna zadrži, ali na skupštini u petak pojavio se protuprijedlog državnih fondova da se isplati 9 kuna dividende po dionici.

Izvori bliski mirovinskim fondovima na koncu otkrivaju kako je takav prijedlog dobio više od 50 posto glasova na skupštini, ali dva mirovinska fonda ipak su bila suzdržana, saznaje portal Danica.hr.

Na skupštini je bilo zastupljeno oko 79 posto dionica. Mirovinski fondovi drže blizu 52 posto, a država nešto više od 25 posto vlasničkog udjela. Protiv isplate dividende, kako se čuje, glasali su i mali dioničari, ali njihovi glasovi nisu mogli ništa promijeniti. Oni su ogorčeni činjenicom da će se iz Podravke opet izvući velik novac, u ovom slučaju čak 65 milijuna kuna.

Država će dobiti nešto više od 16 milijuna, a mirovinski fondovi ukupno oko 33,3 milijuna kuna dividende.

“Politika je iz Podravke odlučila uzeti milijune. Istodobno, sportskim kladionicama i estradnim zvijezdama daje velik novac za krizne plaće”, ogorčen je jedan od dioničara.

Podravka je sačuvala zaposlenost i, za razliku od mnogih drugih tvrtki, nije od države tražila ništa. Idućih mjeseci kriza će sigurno pogoditi i Podravku, pa joj je dobit morala ostati, zaključuje.

Ključne riječi

Komentara 4

SI
sisavac
20:15 02.05.2020.

Kome je otela? Ako mali dioničari ne žele ubrati svoju dividendu, nek novac od nje uplate na podravkin račun. Iban he na netu... Sve ostalo su samo pričanja u vjetar. Većina odlučuje, i točka. Nek otkupe državni udio... Pa onda nek filozofiraju. Da nema države, podravka bi odavno bila dio swiss lion grupe. Ne nestlea kako je neki pričao.

DU
Deleted user
07:54 03.05.2020.

Država je još u socijalizmu i najradije bi da su tvornice naše zajedničke pa da se ponašaju kao oni. Uzimati zaradu, uhljebljavati, postavljati nadzorne, postavljeti uprave... Zašto je država vlasnik (u dijelu) tvornice juha, tvornice cipela,...Isti socijalizam.

PV
prcko.vita
13:57 03.05.2020.

Zašto imam lagani osjećaj da Podravku uskoro čeka scenarij Agrokora?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije