Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promjene na vrhu

Prka nakon 20 godina odlazi iz PBZ-a: 'Želim se više posvetiti privatnom životu'

Božo Prka i Dinko Lucić
Foto: Goran Jakuš/Marko Lukunić/PIXSELL
1/5
13.10.2017.
u 13:16

Nadzorni odbor prihvatio je njegovu odluku te imenovao Dinka Lucića kao kandidata za predsjednika Uprave

Dugogodišnji predsjednik Uprave Božo Prka donio je odluku o odlasku iz Privredne banke Zagreb d.d. iz osobnih razloga, nakon isteka tekućeg mandata 10. veljače 2018., priopćeno je danas.

Nadzorni odbor prihvatio je njegovu odluku te imenovao Dinka Lucića kao kandidata za predsjednika Uprave, što podliježe ishođenju prethodne suglasnosti Hrvatske narodne banke. Dinko Lucić, dugogodišnji je član Uprave PBZ-a, koji je također bio i član Uprave VÚB banke u Slovačkoj.

Božo Prka na mjesto predsjednika Uprave PBZ-a došao je početkom 1998. godine.

– Nakon vrlo intenzivnog i dugog razdoblja provedenog na čelu Uprave PBZ-a, odluku o odlasku iz Banke donio sam isključivo motiviran osobnim razlozima sa željom da se ubuduće više posvetim privatnom životu i svojoj obitelji, a ne s namjerom preuzimanja neke druge dužnosti – rekao je Prka.

– Za vrijeme dvadesetogodišnjeg rukovođenja od g. Prke, Banka je privatizirana i potpuno preoblikovana u modernu i inovativnu financijsku instituciju koja je postala tržišni i tehnološki lider u različitim segmentima bankarskog poslovanja. Još jednom želim osobno zahvaliti g. Prki za njegov vrijedan doprinos tijekom godina i poželjeti mu sve najbolje u budućnosti – rekao je Ignacio Jaquotot, direktor Sektora za međunarodne banke supsidijare Intese Sanpaolo.

Komentara 20

ZA
zampioivo
14:48 13.10.2017.

Stasao je s Manolićem, Gregorićen, Valentićem... pravo pitanje je zašto sad i ima li tamo uopce novci ili ih je sve dao Todoriću. Otišao je formalno i dalje će on i oni upravljati jer Banka je njihova ako u njoj ima još koji eur.

AD
admin2
15:00 13.10.2017.

Kad bi znali tko su stvarni vlasnici skrbničkih računa imatelja dionica PBZ. ova vijest o ostavci Bože Prke mogla bi biti jasno protumačena!

AD
admin2
14:56 13.10.2017.

Došlo vrijeme podvući crtu i vidjeti čije je što. Plenkoviću ti si na potezu!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije