Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još 31 mlrd. eura?

Deutsche Bank brani se od novih optužbi za pranje novca, ponovno pale dionice

Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
06.12.2018.
u 23:09

Glasnogovornik Deutsche Bank odbio je komentirati članak objavljen u Financial Timesu

Deutsche Bank brani se danas od novih optužbi o pranju novca nakon što je list Financial Times objavio da je ta banka obavila transakcija u vrijednosti od 31 milijardu eura više nego što se prije mislilo za upitne fondove Danske Bank. 

Glasnogovornik Deutsche Bank odbio je komentirati članak objavljen u tom listu. On je međutim kazao da nije odgovornost banke provjeravati korisnike te da su poslovne veze s Danske bank prekinute 2015.

Ta se svota pribraja svoti od 150 milijardi dolara koje je Deutsche bank oprala za estonsku podružnicu Danske Bank u razdoblju 2007-2015, što znači četiri petine protoka novca klijenata Danske Bank u Rusiji i bivšem Sovjetskom Savezu, objavio je Finacial Times citirajući osobe upoznate s problemom.

"Proteklih godina stalno smo jačali napore protiv pranja novca i utaje poreza", izjavio je glavni financijski direktor Deutsche Bank James von Moltke.

Banka je također pod istragom  u odvojenom njemačkom slučaju  povezanom s tzv. Panamskim dokumentima.

Njemački istražitelji prošli su tjedan dva dana pretraživali frankfurtske urede Deutsche Bank u sklopu istrage o tome jesu li djelatnici Deutsche Bank određenim klijentima pomagali pri otvaranju bankovnih računa u poreznim oazama. 

Zviždač koji je otkrio navodno pranje novca u koje je uključena Danske bank rekao je prošli mjesec da je jedna velika europska banka pomogla u obradi sumnjivih transakcija do 150 milijardi dolara. Izvor izravno upoznat s problematikom tvrdi da se to odnosi na Deutsche Bank, navodi Reuters.

Deutsche Bank rekla je samo da je obradila uplate za Danske Bank no da su prekinuli s njom veze nakon što su identificirane sumnjive transakcije.

Dionice njemačke banke pale su za 4 posto u četvrtak, što je najnoviji udarac pokušaju izvršnog direktora Christiana Sewinga da stabilizira banku nakon tri godine gubitaka pod prijašnjom upravom.

Pogledajte video o vojnom avionu F-35:

Ključne riječi

Komentara 1

PA
pavel1001
07:00 07.12.2018.

pošteni švabe... 👌🏻

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije