Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Deceuninck – vodeći high-tech koncern dokazao da gospodarstvo i zaštita okoliša idu ruku pod ruku

Deceuninck
Foto: Promo
1/5
16.12.2019.
u 08:45

Poduzeće Deceuninck snažno se zalaže za održivost PVC proizvoda te čvrsto vjeruje da je PVC siguran materijal za građevinsku industriju koji se može iznova reciklirati i upotrebljavati

Deceuninck grupa, vodeći svjetski proizvođač i dizajner PVC profila za prozore i građevinska rješenja među prvima je postala prepoznatljivo lice u području održive proizvodnje. Poduzeće je već 1999. godine bilo jedno od prvih potpisnika Povelje o održivom poduzetništvu Zapadne Flandrije, inicijative čiji su ciljevi promicanje održivih poslovnih praksi i ostvarenje napretka na ekološkoj, ekonomskoj i društvenoj razini. Također, Deceuninck je jedno od prvih poduzeća koje je dobilo certifikat EuCertPlast, kao i oznaku VinylPlus za održive proizvode i proizvodne procese.

Želja cijele Deceuninck grupe jest raditi što ekološki prihvatljivije. S prodajnim lancima u više od 90 zemalja i uz više od 3700 zaposlenih, Deceuninck redovito opskrbljuje preko 4000 kupaca diljem svijeta. Stoga ne čudi da se njihova filozofija temelji na preuzimanju odgovornosti, kako za druge ljude tako i za okoliš.

Foto: Arena Hospitality Group

Deceuninck smanjuje ekološki pritisak

U svoju viziju uklopili su cirkularnu ekonomiju – osim što su proizvodi dizajnirani na način da se mogu 100 % reciklirati, čitav proizvodni proces baziran je na savjesnom i efikasnom korištenju materijala. Neprestanim ulaganjem u alate za povećanje postotka recikliranih materijala, Deceuninck štedi 90 % energije u ponovnoj proizvodnji sirovina. Naime, dragocjene sirovine postaju sve rjeđe, stoga ih treba upotrebljavati što učinkovitije. Rad s pretežno rabljenim materijalima u proizvodnji smanjuje potrebu za novim materijalom te je zato ne samo ekonomičniji nego i ekološki prihvatljiviji. Deceuninckova reciklažna postrojenja najbolji su primjer ove vrste cirkularne ekonomije. Prema procjeni programa VinylPlus, svaki kilogram recikliranog PVC-a smanjuje emisije CO2 za 2 kg. U konačnici će postrojenje za recikliranje poduzeća Deceuninck na godišnjoj osnovi od deponija ili spalionice poštedjeti više od 2 milijuna prozora. 

Foto: Arena Hospitality Group

Nova generacija PVC prozora

Deceuninckova najnovija perjanica je sustav prozorskih profila Elegant koja je do danas dobila dvije važne nagrade za dizajn – German Design Award u kategoriji “Special Mention” i prestižnu Red Dot Award za 2019. godinu. Svoju izrazitu održivost može zahvaliti ekološki prihvatljivom materijalu EcoPowerCore u jezgri profila koji se može reciklirati. Elegant se smatra novom generacijom PVC prozora jer uz izuzetno minimalistički dizajn, kojim ostavlja dojam aluminijskog prozora, pruža optimalnu toplinsku i zvučnu izolaciju. Ističe se i po pitanju specijalne tehnologije lijepljenja kao i u pogledu sigurnosti – u području protuprovalne zaštite sustav postiže klasu otpornosti RC2 koju policija preporučuje kao standard za prozore. Uz bogati asortiman PVC prozora i vrata, Deceuninck i u drugim segmentima doma stvara lijepa i održiva rješenja.

Foto: Arena Hospitality Group

Europska kvaliteta i odani pristup radu odlično je prepoznat na hrvatskom području, pa tako Deceuninck aktivno surađuje s preko 200 poduzeća koji su specijalizirani za proizvodnju prozora i vrata. Poduzeće je osnovano 1937. godine sa sjedištem u Belgiji, a u Hrvatskoj je prisutno od 2004. godine.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije