Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strateški partner

Debeljak posjetio upravu Uljanika i predstavnike sindikata

Tomislav Debeljak
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
12.02.2019.
u 18:29

Predsjednik Jadranskog sindikata kazao je kako je novi strateški partner potvrdio da će pokušati pronaći dogovor oko isplate plaće.

Novi Uljanikov strateški partner Tomislav Debeljak boravio je u utorak u Puli gdje se sastao s članovima uprave i predstavnicima sindikata, a najvažnije pitanje za radnike je bila isplata plaća, te je sindikatima rečeno da bi ona uskoro trebala biti isplaćena.

Nakon sastanka Debeljak nije dao izjavu, dok je predsjednik Jadranskog sindikata Boris Cerovac kazao kako je novi strateški partner potvrdio kako će u Ministarstvu gospodarstva pokušati pronaći dogovor oko isplate plaća.

- Ukoliko se uspije dogovoriti, ubrzo bi se mogla osloboditi sredstva iz kojih bi se mogle isplatiti plaće radnicima Uljanika - rekao je Cerovac i napomenuo kako trebaju biti isplaćene cijele plaće za prosinac i za siječanj te razlike plaća za rujan, listopad i studeni.

Predstavnici sindikata izvijestili su kako se na sastanku više razgovaralo o budućnosti nego sadašnjosti, odnosno više globalno nego o detaljima. U prilog tomu, dodao je Cerovac, spominjali su se novi ugovori s australskom tvrtkom Scenic koja je najavila da će nastaviti graditi brodove u Uljaniku, te očuvanje brodogradnje kao prioritet.

Radnici Uljanika ponovo u štrajku jer im nije isplaćena plaća

Komentara 2

AN
antonelić
20:58 12.02.2019.

što je ovo ? ... nitko ništa ne komentira ? ... jedan važan korak za hrsku brodogradnju a svi čkome ... sada će se konačno brodogradnja osloboditi socijalističkog mentaliteta i krenuti putem prosperiteta ... ako vlada misli spriječiti aktivaciju 2,5 milijardi državnih jamstava onda mora biti spremna sanirati debeljaka i uljanik sa 10 milijardi ... a tih 10 milijardi ionako nisu važni , jer nitko ne zna koliko je to love ... jeli to 500 kila ili tonu ili 5 tona ili 10 tona novčanica ? ... ps. kada stiže na naplatu kredit rollup agrokoru od 8 milijardi ? ...

AN
antonelić
21:00 12.02.2019.

sada mi je lakše kad je čovk posjetio upravu i sindikate ... još kada bi ih posjetio ivek todorić to bi značilo prosperitet ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije