Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
165 21°C
 • Bombarder:

  Znaju li ovi ljudi što je liberalizacija koju tako gorljivo spominju? Ne samo da cijene goriva nemaju veze sa tržišnim zakonima već samim time što pola cijene čine državni nameti(bez PDV-a!!!) nego se evo i u članku spominje da će ... prikaži još!će svako veće spuštanje cijena morati biti opravdano Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja! I gdje je tu sloboda tržišta? Ja stvarno ne znam tko puši ova sr*nja...

 • mate45:

  Dobro ste rekli da će cijene goriva neko vrijeme ostati iste, ali ne da se ispituje tržešte i konkurencija, nego dok ce distributeri ne dogovore o cijeni te tako stvore monopol jer će skoro svugdje biti ista cijena.

 • Avatar emilsalis
  emilsalis:

  Moram Davoru opet dati mali savet! jer mi se cini da kao ne poznaje osnovu ovog problema !!! Koja je kalkulacija iza ove politike drzava Opeka ??? Zasto je Barel pao na 75 dollara ??? I zasto zemlje opeka slobodno ... prikaži još!no dozvoljavaju pad cene barela i time svesno sebi uskarcuju zaradu od prodaje nafte ???!!Jer se boje za ev.gubitak svoje dominaciju ,svetskog liferanta ulja Br.1 !! U Americi je odskora pronadjen tzv.Fracking sisitem(Voda ,Pesak i kemikalije se presuju velikim pritiskom na dubini do 2500 m dubine u steni tako da se pod ovim pritiskom oslobadjaju gas i naftu koji su u nedostupnim prostorima) exploatacije gasa i nafte cime je USA postala skoro neovisna od nafte !!! Kalkulacija ide ovako: ako padne cena nafte na svetskom trzistu ovakva skupa i ekoloski problematicna exploatcija nece se vise isplatiti USA , a time ce Opec opet postati Br.1 !!

Još iz rubrike Biznis

oporavak gospodarstva

Subvencije za skraćeni radni tjedan imaju smisla u proizvodnji

posao
PRILIKA KOJA SE NE PROPUŠTA

Poslodavci iz snova nude siguran posao, odlična primanja i bonuse

Apple Pay dostupan korisnicima PBZ Mastercard kartica
PROMO

Apple Pay dostupan korisnicima PBZ Mastercard kartica