Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dugogodišnje iskustvo

Dario Šalić novi predsjednik Uprave Jamnice

28.08.2018.
u 16:33

Šalić je menadžer s dugogodišnjim stažom u industriji pića koji je profesionalno iskustvo stjecao na različitim upravljačkim pozicijama u velikim međunarodnim i regionalnim kompanijama

Dario Šalić novi je predsjednik Uprave Jamnice, dok je s te pozicije opozvan Mislav Galić, izvijestila je u utorak izvanredna uprava Agrokora.

Kako se navodi, Šalić je menadžer s dugogodišnjim stažom u industriji pića koji je profesionalno iskustvo stjecao na različitim upravljačkim pozicijama u velikim međunarodnim i regionalnim kompanijama.

Tako je na poziciji direktora strateške distribucijske regije HoReCa u Atlantic Grupi bio zadužen za sva tržišta bivše Jugoslavije, a od 2012. do 2014. godine bio je direktor Heinekena u Bosni i Hercegovini.

U razdoblju od 2005. do 2012. godine upravljao je prodajom Coca-Cola Beverages u pet ključnih hrvatskih prodajnih regija, a od 2001. do 2004. godine radio je na poziciji regionalnog direktora prodaje te kompanije.

Od 2004. do 2005. godine obnašao je i funkciju regionalnog direktora prodaje InBev Zagrebačke pivovare

Izvanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško u prošli je petak u pismima Nadzornom odboru Jamnice i članovima Nadzornog odbora Poslovnog sistema Mercator predložio smjene Mislava Galića s mjesta predsjednika i člana Uprave Jamnice te menadžera u Mercatoru Dražena Kocijana.

Nadzornom odboru Jamnice Peruško je predložio da razmotri opoziv Mislava Galića s pozicije predsjednika i člana Uprave te imenuje na mjesto predsjednika Uprave Daria Šalića.

Pritom je među ostalim naveo da je Galić dio prijašnje Uprave Agrokora, koja je uzrokovala pokretanje postupka izvanredne uprave te da se protiv njega vodi kazneni postupak, što šteti poslovnom ugledu Jamnice i Galića ograničava u kvalitetnom obavljanju poslova.

Ostavku na sve funkcije u Mercatoru u ponedjeljak je podnio i bivši predsjednik uprave Tiska Dražen Kocijan, odbacujući pritom sve navode i izvješća o navodnim nepravilnostima dok je radio u Tisku.

>> Pogledajte video - Razgovor s Bojanom Glavaševićem

Ključne riječi

Komentara 1

UU
uhljeb u holdingu
16:49 28.08.2018.

Jel Galić konačno u zatvoru ponovo ? Junak koji je prvi izdao gazdu kojeg je toliko ljubio čim je malo zaškripilo, gori nego Juda, samo ne znam za koliko novca je ovaj radio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije