Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promotori izvrsnosti

Danas doznajemo tko su gospodarstvenik i gospodarski događaj godine u izboru Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika

27.07.2016., Koprivnica - Predsjednik Uprave Podravke, Zvonimir Mrsic. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/5
21.11.2016.
u 09:00

Live prijenos dodjele nagrada pratite danas na Facebooku Večernjeg lista. Stručni žiri i čitatelji odabrali su one koji su imali odlične rezultate u poslovanju

U Zagrebu se danas na prigodnoj manifestaciji u hotelu Esplanade proglašavaju gospodarstvenik godine te gospodarski događaj godine, prvi put u izboru Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika.

Ukupno će biti dodijeljene četiri nagrade – o dvije će odlučiti stručni žiri, sastavljen od novinara koji prate gospodarstvo i stručnjaka, a o još dvije odlučili su čitatelji spomenutih novina.

Izbor je proveden tako da je svaki član žirija odabrao svojih pet favorita za gospodarstvenika i za gospodarski događaj godine, a na temelju zbrojenih glasova sastavljeni su popisi po kojima su čitatelji na portalima Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika glasali za one koji su po njihovu ukusu.

Za izbor najboljeg gospodarstvenika konkurirali su, abecednim redom, Đuro Horvat (direktor Tehnixa), Zvonimir Mršić (predsjednik uprave Podravke), Mate Rimac (vlasnik Rimac Automobila), Branko Roglić (predsjednik uprave Orbica) i Ante Vlahović (predsjednik uprave Adris grupe).

Pet osnovnih kriterija

Gospodarski događaj godine čitatelji su birali između priredbe Adventa u Zagrebu (čije novo izdanje starta ove subote), najave otvaranja IBM-ova inovacijskoga centra u Hrvatskoj, investicije Doguş Grupe, rasta hrvatskoga bruto društvenog proizvoda u ovoj godini te Podravkina preuzimanja slovenske tvrtke Žito.

Kako je najavljeno, “titulu gospodarstvenika i gospodarskog događaja godine ponijet će najuspješniji i najjači gospodarstvenik i događaj u Hrvatskoj, čije poslovanje ili doprinos presudno utječu na gospodarska kretanja u zemlji, ali i mijenjaju ustaljenu gospodarsku i društvenu klimu”.

Pri nominaciji i izboru vodilo se računa o pet osnovnih kriterija, a to su izvrsnost u poslovanju, natprosječni poslovni rezultati, uspješan investicijski projekt, otvaranje novih radnih mjesta i izvozni uspjeh.

– U vremenu političke nestabilnosti, gospodarstvo i gospodarstvenici ključni su nositelji stabilnosti društva. Hrvatskoj su potrebne promjene u svim sferama života, s naglaskom na pozitivne i uspješne priče, kao brani od apatije i destrukcije.

Domaći gospodarstvenici, unatoč često negativnom i nepoticajnom političkom i društvenom okruženju, promotori su izvrsnosti, inovacija i uspješnih poslovnih pothvata.

Na ovaj način želimo, umjesto na političare i politička zbivanja, interes javnosti preusmjeriti na gospodarstvo i gospodarstvenike. Isticanjem pozitivnih primjera, kao što su izvrsnost u poslovanju, izvozni uspjeh, otvaranje novih proizvodnih pogona, a samim time i radnih mjesta, želimo otvoriti novi pogled na život u Hrvatskoj.

Gospodarstveni uspjesi poticaj su i za niz malih i srednjih poduzetnika te u konačnici i poruka mladima da ne napuštaju Hrvatsku, ističu organizatori iz najčitanijih i najutjecajnijih dnevnih novinskih izdanja u Hrvatskoj.

Ugledni članovi žirija

U izboru su sudjelovali Lajoš Žager (dekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu), Davor Majetić (glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca), Luka Burilović, (predsjednik Hrvatske gospodarske komore), Marko Jurčić (savjetnik za gospodarstvo predsjednice Republike Hrvatske), Heri Bezić (dekan Ekonomskog fakulteta u Rijeci) i Željko Garača (dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu), Vladimir Cini (dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku) te gospodarski novinari Marija Brnić (Poslovni dnevnik), Saša Ćeramilac (Al Jazeera), Damir Buković (Privredni vjesnik), Mislav Šimatović (Poslovni dnevnik), Miodrag Šajatović (Lider), Ivan Hrstić (N1), Vladimir Nišević (Poslovni dnevnik), Ljubica Gatarić (Večernji list) i Božica Babić (Poslovni dnevnik).

>> Biramo gospodarstvenika godine

Komentara 2

AB
abendblatt
16:57 21.11.2016.

Molim da vidim ostale komentare.

SO
sofisticated
21:24 21.11.2016.

Predlažem pivce i gosn todorića ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije