Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIZNIS u FINSKOJ

Dalekovodu posao za 20 milijuna eura

30.12.2008., Sisak - CMC Sisak ce morati otpustiti 230 radnika ako im drzava ne pomogne u prevladavanju krize. Pasko Vela, predsjednik Uprave zeljezare CMC Sisak.
Foto: Zarko Basic/Poslovni dnevnik/PIXSELL
18.08.2015.
u 07:00

Riječ je o izgradnji 400 + 110 kV dalekovoda Lieto-Forssa na jugu Finske, u ukupnoj dužini od 67 kilometara.

Tvrtka Dalekovod potpisala je s finskom kompanijom Fingrid ugovor za izgradnju dalekovoda u Finskoj, vrijedan gotovo 20 milijuna eura, izvijestili su u ponedjeljak iz te tvrtke.

Riječ je o izgradnji 400 + 110 kV dalekovoda Lieto-Forssa na jugu Finske, u ukupnoj dužini od 67 kilometara.

– Posao u vrijednosti gotovo 20 milijuna eura izrazito je bitan za Dalekovod jer znači dugo očekivani ulazak na finsko tržište na kojem se u sljedećem razdoblju očekuju dodatni natječaji i poslovi – navode iz Dalekovoda.

Fingrid je vodeća finska tvrtka za prijenos i distribuciju električne energije.

>> Dalekovod potpisao ugovor s norveškim Stattnetom vrijedan 60 milijuna eura

Komentara 4

IC
ica39
19:01 18.08.2015.

E moji novinari,članak o dalekovodu a slika od bivše sisačke željezare iliti CMC američki,sa gosp Velom na slici.

Avatar Point_of_view
Point_of_view
16:08 19.08.2015.

@doktor1, u cemu je problem? Ako uposleni dobiju svoje ugovorom zajamcene place, drzava dobije svoje poreze, fondovi svoje doprinose, zasto onda nebi i dionicari zaradili? Pa nisu oni altrusiti, nego ljudi, koji gledaju kako oploditi novac. Hvala Bogu da su ovu firmu spasili predstecajnom nagodbom, jer ima potencijala biti medju top 10 izvoznika u Hrvatskoj.

DO
doktor1
21:35 18.08.2015.

Dalekovod se kiti dobivenim poslovima, no ima milijardu kuna dugova od kojih su najveći dio bankovni. Od tih poslova vrlo malo će ostati dalekovodu a ono što i ostane otići će bankama a ne dioničarima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije