Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
više od 200 radnika

Dalekovod uspješno završio još jedan projekt u Norveškoj

Dalekovod (1)
Marijan Susenj/PIXSELL
25.10.2013.
u 11:47

Zbog nepristupačnosti terena radovi su se izvodili uz pomoć helikoptera, pri čemu nije zabilježen ozbiljniji incident

Tvrtka Dalekovod d.d. priopćila je da je uspješno završila iznimno zahtjevan projekt izgradnje dalekovoda 420 kV TL Sima-Samnanger u Hardangerfjordu u Norveškoj.

Radovi na dalekovodu su započeli u listopadu 2010.g. i završili u listopadu 2013.g. i to mjesec dana prije ugovorenog roka. Dionice na kojima su se odvijali radovi nalaze se na izrazito nepristupačnom terenu s vrlo nepovoljnim vremenskim uvjetima. Na dionici dugačkoj 105 kilometara, dalekovod prelazi preko tri fjorda (Osafjord dužine 2,2 kilometra, Granvinfjord dužine 2,8 kilometra i Fyksesundfjord dužine 2 kilometra) od kojih je Dalekovod premostio zadnja dva, a dužinom cijele dionice izgrađeno je ukupno 305 stupova. Na projektu je bilo angažirano više od 200 radnika.

Zbog nepristupačnosti terena radovi su se izvodili uz pomoć helikoptera, pri čemu nije zabilježen ozbiljniji incident. Planirano puštanje dalekovoda u pogon je predviđeno za kraj godine. 

- Izuzetno smo zadovoljni završetkom još jednog zahtjevnog projekta izgradnje dalekovoda u Norveškoj. Dalekovod i njegovi radnici posebno su ponosni jer smo dokazali i da u ovako zahtjevnim vremenima imamo izvrsne ljude koji mogu odraditi i najzahtjevnije zadatke. Dalekovod je tijekom trajanja projekta poštivao sve zahtjeve investitora posebno zahtjeve vezane za zaštitu okoliša i poštivanje visokih standarda zaštite na radu pri čemu se možemo mjeriti sa najvećim kompanijama u svijetu. Dalekovodu ovo nije prvi posao u Norveškoj, prisutni smo već dulji niz godina te namjeravamo nastaviti tu tradiciju - izjavio je predsjednik Uprave Dalekovoda Goran Brajdić.

>>Tvrtka kćer Dalekovoda potpisala ugovor s britanskim naručiteljem

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije