Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaba poziva poduzetnike

Dajemo još jedan milijun kuna za nove projekte

Zagreb: Prezentacija projekta Zagrebačke banke "Moj Zaba Start program"
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/5
08.05.2019.
u 10:12

Do 10. srpnja traju prijave na novi ciklus natječaja Moj Zaba Start u tri kategorije: poduzetništvo, kultura i znanost te društvo

Počeo je lov na novih milijun kuna s kojima će Zagrebačka banka nagraditi najbolje projekte pristigle na njezin natječaj Moj Zaba Start. Do 10. srpnja u podne primaju se prijave za šesto izdanje natječaja u tri kategorije: poduzetništvo, kultura i znanost te društvo. U sklopu programa društvene odgovornosti banka je u pet godina izdvojila pet milijuna kuna za ukupno 50 projekata od kojih su neki u međuvremenu od startupa postali pravi biznisi. Osim novčane potpore, nagrađenima je osigurana edukacija o razvoju biznisa i promocija. Iako je novac koji banka izdvaja nepovratan, interes joj je svakako usmjeren na poduzetničke priče koje se razviju do stadija kad im za daljnji prodor na tržištu zatreba i kredit.

Uspjeli iz drugog puta

– Ovaj jedinstveni program je osmišljen i usmjeren na poticanje izvrsnosti u našemu društvu. Osim materijalne potpore, kroz zajedničke radionice prenosimo znanja i potičemo razvoj poduzetništva, znanstvenim i kulturnim ustanovama dajemo poticaj u realizaciji vrijednih projekata, a u kategoriji društvo prepoznajemo ustanove i pojedince koji ovo društvo čine boljim i humanijim. Možda bi bilo dobro da i druge institucije u društvu na ovakav način podrže poduzetništvo – rekao je na predstavljanju nove “tranše” projekta Miljenko Živaljić, predsjednik uprave Zagrebačke banke.

U svakoj kategoriji komisija će izabrati tri najbolja rada koja će dobiti po 120.000, 100.000. i 80.000 kuna, a dodijelit će i posebne nagrade publike od po 30.000 kuna, prema glasovima u online anketi na stranici www.mojzabastart.hr, na kojoj su i ostale informacije o projektu.

Da se ne treba obeshrabriti čak ni ako ne ide odmah glatko poručila je Sandra Bortek, lani drugoplasirana u kategoriji poduzetništvo, no s prvom nagradom publike, za projekt SightRun – aplikaciju s digitaliziranim trkačkim turama za turiste.

– Uspjeli smo iz drugog puta. prvi put nismo bili spremni i prijava nam nije prošla. Zato danas ne spavamo, radimo danonoćno, razvijamo novosti u aplikaciji i uvodimo nove rute – kaže S. Bortek o njihovu iskustvu. Iako je zahvalna za novčanu pomoć, važnija im je, kaže, bila nagrada publike koja im je donijela promociju na globalnoj razini, od Los Angelesa do Sidneyja.

Trošak otpremnina

Stručna komisija ocijenit će radove te će 20. rujna objaviti 30 finalista. Kako bi lakše odabrali kategoriju, dobro je znati da je natječaj poduzetništvo namijenjen projektima koji uključuju primjenu novih tehnologija, razvoj novih proizvoda i usluga te inovacije. Kultura i znanost predviđeni su za projekte koji uključuju nezavisnu kulturnu scenu, znanstvene i istraživačke projekte ili primjenu novih medija i tehnologija u znanosti, kulturi i umjetnosti, a natječaj društvo namijenjen je unapređenju svakodnevnog života u zajednici, podršku invalidima i osobama s posebnim potrebama, podršku razvoju mladih te kvaliteti života starijih osoba.

Radionice o poduzetništvu banka će organizirati u suradnji s učilištem Algebra čiji predsjednik upravnog vijeća Hrvoje Balen ističe da su ljudi često izvrsni u svojoj struci i mogu složiti odličan proizvod, ali zakažu kad ga treba prezentirati i prodati. A tome će ih oni podučiti.

VIDEO Evo kolike su zapravo plaće po zanimanjima u Njemačkoj:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije