Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOLJI OD STRANE KONKURENCIJE

Cromaris prodao čak šest posto više ribe nego lani, izvoz iznosi 85 posto

30.12.2020.
u 07:00

Prodanih 10.000 tona ribe utoliko je bolji rezultat s obzirom na pandemiju, zbog koje mediteranski konkurenti knjiže pad prodaje u odnosu na 2019

I unatoč pandemiji koronavirusa Cromaris je potvrdio svoju poziciju šeste tvrtke u svijetu u proizvodnji kvalitetne bijele ribe. Naime, krajem prosinca dostignut je ambiciozan cilj i na tržište je ukupno isporučeno više od 10.000 tona bijele ribe, odnosno šest posto više nego lani.

U 2020. je rastao i izvoz, koji trenutačno iznosi 85 posto. Mahom se radi o Italiji, gdje je Cromarisova prodaja porasla čak 30 posto prema 2019. Rast tržišnih udjela ove je godine ostvaren i u Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj...

“Cilj Cromarisa je nastaviti daljnji rast na svjetskom tržištu mediteranske ribe uz stalno povećanje efikasnosti svih poslovnih procesa. U 2021. ćemo nastaviti s investicijama, posebno u preradu ribljih proizvoda koja čini jednu od osnovnih prednosti Cromarisa.

Predviđeno je jačanje svih kapaciteta prerade uključivo skladišnih kapaciteta za otpremu svježe ribe”, kaže Goran Markulin, direktor Cromarisa. Prodanih 10.000 tona ribe utoliko je bolji rezultat s obzirom na pandemiju, zbog koje mediteranski konkurenti knjiže pad prodaje u odnosu na 2019.

Inače, još samo prije desetak godina Adris grupa preuzela je četiri male tvrtke za proizvodnju brancina i orade, čija je ukupna godišnja proizvodnja iznosila oko tisuću tona, i onda su objedinjene u Cromaris.

Cromaris je u međuvremenu postao kompanija s najbržim rastom tržišnog udjela u Europi, koja u 2021. širi ponudu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije