Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Outsourcaju' proizvodnju

Crocs više neće proizvoditi crocsice – zatvara tvornice

Kroksice, crocsice
Foto: Goran KovačićPIXSELL
12.08.2018.
u 18:02

Unatoč najavama, proizvođač obuće u trećem kvartalu očekuje prihod između 240 i 250 mil. $

Jedan od najpoznatijih svjetskih proizvođača plastičnih natikača, tvrtka Crocs, gasi vlastitu proizvodnju obuće i u budućnosti je kani prenijeti na kooperante jer im nije dovoljno isplativa.

Zatvaraju preostale dvije tvornice u Meksiku i Italiji, no tu ne staju u planovima povećanja profitabilnosti: nakon što su zatvorili 28 dućana od ukupno 558, ključ u bravu do kraja godine stavit će na još 132. Još uvijek nisu objavili tko će im proizvoditi crocsice.

Iz tvrtke su priopćili da u 2018. očekuju fiskalni prihod od oko 1,02 milijarde dolara, što je nešto manje od planiranih 1,05 milijardi, a u trećem kvartalu očekuju prihod između 240 i 250 milijuna dolara, što je u skladu s očekivanjima, unatoč planiranom zatvaranju trgovina.

– U skladu s naporima za pojednostavljenje poslovanja i poboljšanje profitabilnosti tijekom drugog tromjesečja tvrtka je zatvorila proizvodni pogon u Meksiku i krenula u zatvaranje posljednjeg proizvodnog pogona u Italiji – najavili su iz Crocsa.

Odmah nakon toga dionice su im pale 2,65 posto, na 17,64 dolara, a protrgovano je 3% ukupne vrijednosti dionica.

Mijenjaju i dio menadžmenta: najavili su da sljedećeg travnja iz kompanije odlazi Carrie Teffner, izvršna potpredsjednica i direktorica financija, a zamijenit će je Anne Mehlman, bivša potpredsjednica korporativnih financija i aktualna financijska direktorica trgovca cipelama, tvrtke Zappos.

VIDEO Pogledajte najveći sajam u Hrvatskoj

 

Ključne riječi

Komentara 24

JO
Josip83
23:19 12.08.2018.

Sve pet ali zaboli me glava kad im vidim cijenu u hrvatskoj. U Njemačkoj ih kupim za 29 eura u i zaboravim ih ponijeti. KAD sam vidio cijenu od 499 kuna u jednom City Centru sjeo sam na guzicu

DU
Deleted user
23:25 12.08.2018.

Hvala kurcu! Ruznije smece nisam vidio!

MA
Marko@
20:00 12.08.2018.

Najružnije i najudobnije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije