Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zse

Crobex indeks porastao za jedan posto: Najveća dobitnica bila je dionica Uljanika

gos-crobex-txt.jpg
Foto: import
18.01.2019.
u 09:26

Na Zagrebačkoj se burzi u petak očekuje mirno trgovanje, kao i proteklih dana, jer nema značajnijih gospodarskih vijesti, dok su Crobex indeksi na putu tjednih dobitaka za nešto više od jedan posto

Na Zagrebačkoj se burzi u petak očekuje mirno trgovanje, kao i proteklih dana, jer nema značajnijih gospodarskih vijesti, dok su Crobex indeksi na putu tjednih dobitaka za nešto više od jedan posto. Svi analitičari koji su sudjelovali u Hininoj anketi, i danas očekuju stagnaciju Crobexa. Crobex indeks u četvrtak je porastao 0,24 posto, na 1.756 bodova, a Crobex10 za 0,29 posto, na 1.018 bodova. Od početka tjedna indeksi su u plusu - Crobex za 1,27 posto, a Crobex10 za 1,14 posto. Redovni promet dionicama iznosio je jučer 3,1 milijun kuna, što je upola manje nego dan ranije.

Milijunski promet ostvaren je jedino povlaštenom dionicom Adris grupe, čija je cijena stagnirala u odnosu na dan ranije, na 419 kuna. Po likvidnosti slijedi dionica Valamar Rivijere, kojom je ostvareno 499 tisuća kuna, uz stagnaciju cijene na 35 kuna. I trećoj najlikvidnoj dionici - AD Plastika cijena je stagnirala, na 173 kune, uz promet od 284 tisuće kuna. Najveća dobitnica bila je dionica Uljanika, kojoj je cijena poskočila za 32,28 posto, na 8,40 kuna. No, uz promet od samo 1.008 kuna.

Uljanik je izvijestio da je zbog dodatno iskazanog interesa potencijalnih investitora postupak provođenja dubinske analize produžen do 24. siječnja. Predsjednik Uprave Uljanika Emil Bulić novinarima je jučer izjavio da poslovne knjige pregledava više potencijalnih ulagača, od kojih su neki pristupili od prvog dana, dok su se neki priključili u kasnijoj fazi. Dodao je da je do jučerašnjeg dana, što fizički što virtualno, "data roomu" pristupilo pet potencijalnih ulagača. 

>>Pogledajte video: Radnici Uljanika u štrajku

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije