Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Unatoč izazovima poslovanja

Croatia osiguranje produljuje kolektivni ugovor do sredine 2021. godine

Croatia osiguranje
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
25.03.2020.
u 11:07

Zaposlenicima zagarantirana visoka razina materijalnih prava, isplata Uskrsnice do 10.travnja

Uprava Croatia osiguranja i Granski sindikat zaposlenih u osiguranju Hrvatske potpisali su Dodatak Kolektivnom ugovoru kojim se produljuje trajanje Kolektivnog ugovora do 30.6.2021. godine. Ugovor je produljen tri mjeseca prije isteka postojećeg Kolektivnog ugovora.

Unatoč izazovima poslovanja u okruženju pandemije i prirodnih nepogoda, Kolektivni ugovor Croatia osiguranja zadržava visoku razinu radnih i materijalnih prava zaposlenika, koja su veća ili na razini standarda domaćeg tržišta rada.

Uz zadržavanje visoke razine prava dogovoreno je i da će se zaposlenicima za 2020. godinu, umjesto primitka u naravi, isplatiti iznos od 600 kn prigodne nagrade za Uskrs. Navedenu isplatu Društvo će izvršiti najkasnije do 10. travnja 2020. Odluka o promjeni načina dodjele Uskrsnice donesena je kako bi se zaposlenicima dodatno pomoglo u prevladavanju situacije izazvane epidemijom.

Produljenje Kolektivnog ugovora potpisali su Davor Tomašković, predsjednik Uprave Croatia osiguranja i predsjednik Granskog sindikata zaposlenih u osiguranju Hrvatske, Miroslav Hrašćanec.

IZJAVA DAVORA TOMAŠKOVIĆA, predsjednika Uprave Croatia osiguranja: „Unatoč trenutnim  izazovnim okolnostima u kojima poslujemo  sigurnost i dobrobit zaposlenika naš su prioritet. Zato smo donijeli odluku da prije roka produžimo kolektivni ugovor, koji je svim zaposlenicima garancija da su njihove plaće i prava sigurni. Pred kompanijom je izazovno razdoblje ali sam siguran da ga zajedno možemo uspješno prevladati.”

IZJAVA MIROSLAV HRAŠĆANEC, predsjednik Granskog sindikata zaposlenih u osiguranju Hrvatske: Smatram da smo u situaciji u kojoj se nalazimo, a kojoj je nemoguće predvidjeti trajanje i posljedice, postigli najbolji mogući dogovor za zaposlenike Croatia osiguranja.”

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije