Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Croatia Airlines

Croatia Airlines povećao gubitak za 16 posto u devet mjeseci

let
PIXSELL
02.11.2010.
u 13:52

Gubitak u devet mjeseci je 109,4 milijuna kuna, a operativni gubitak iznosio je 92,56 milijuna kuna

Croatia Airlines u devet mjeseci ove godine poslovao je s gubitkom od 109,4 milijuna kuna, što je 16 posto više nego u istom razdoblju lani kada je iznosio 94,2 milijuna kuna, pokazuje financijsko izvješće kompanije objavljeno na Zagrebačkoj burzi.

Prihodi od poslovanja Croatia Airlinesa iznosili su nešto više od 1,05 milijardi kuna, dok su troškovi poslovanja iznosili 1,14 milijarde kuna, pa je operativni gubitak iznosio 92,56 milijuna kuna. Uključivanjem financijskih troškova (troškova financiranja flote i troškova/prihoda promjene tečaja) krajnji gubitak je 109,4 milijuna kuna, piše u izvješću.

U 2010. godini odustalo se i od investicija koje nisu izravno vezane uz osnovno poslovanje i letenje, održavanje i operiranje zrakoplova te razinu zajamčene sigurnosti, a od početka godine smanjeni su i troškovi primanja kroz smanjenje vrijednosti boda, piše u izvještaju.

Komentara 2

Avatar Suvremeni_Sluga_Hrvoje
Suvremeni_Sluga_Hrvoje
14:25 02.11.2010.

troškovi poslovanja?troškovi financiranja flote? pih! zrakoplovna luka kao autobusni kolodvor, pih! nula ulaganja u infrastrukturu i porast dolaska turista itd.. gubitci..haha ma daa to je sve recesija, glupsoniii :)

UK
Ugo Kajvez
16:54 02.11.2010.

Croatia Airlines će sigurno završiti kao Croatia Line (bivša i uništen hrvatski brodar) . \"Svojedobno najveci linijski brodar (Croatia Line - bivša Jugolinija) na Mediteranu sa svojih devedesetak brodova koji su spajali Rijeku sa svim svijetskim lukama. Osnovana je 1948, sam Tito je potpisao ugovor za osnutak takve jedne kompanije. Jugolinija je definitivno propala 1999 godine, zadnji brod je konfisciran i otegljen u rezliste 2003 godine. Ironija je da se taj brod zvao Hrvatska.\" . Povjest će se ponoviti ...... hrvati nikako da nauče od svojih prošlih grešaka .... u svemu ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije